Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Systémovým řešením z jedné ruky nabízí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Systémovým řešením z jedné ruky nabízí"— Transkript prezentace:

1 Systémovým řešením z jedné ruky nabízí
Pöttinger koncept, který se vyznačuje hospodárností, výkonností a kvalitou práce! Terrasem: 153 Jahre Know-how in der Sätechnik Durchdachte Lösung zur Mulch- oder konventionellen Saat Nachhaltige Bodenschonung für höchste Erträge Nesený TERRADISC je vyráběný ve výrobním závodě firmy Pöttinger ve Vodňanech!

2 Nesený TERRADISC – podmítka + příprava
Zpracování do hloubky 15 cm Dobře mísí, drobí a vytváří rovnoměrný horizont zpracování Optimální hmotnost pro vniknutí stroje do půdy i v suchých půdách Příkon do 18 kW na 1 metr záběru

3 Nesené podmítače TERRADISC
TERRADISC K 5000 K 6000 K Pracovní záběr (m) 3,00 4,00 4,00 5,00 6,00 Transportní šířka (m) 3,00 4,00 2,85 2,85 2,85 Počet disků Průměr disků (cm) Rozteč disků (cm) 12,5 12,5 12,5 12,5 12,5 Výška rámu (cm) Hmotnost bez valců (kg) Minimální příkon (PS) Nesené podmítače TERRADISC

4 Nesený TERRADISC – rám, agregace
Krátká konstrukce je charakteristickým rysem stroje. Celková délka včetně válce nepřesahuje 3 m. První řada disků je umístěna blízko traktoru Snadno agregovatelný stroj ve 3 bodovém závěsu. Horní rameno a spodní ramena jsou v závislosti na traktoru horizontálně nastavitelné ve 3 polohách Podmítač je vybavený stabilní rámovou konstrukcí s profilem 80 x 80 mm Výška rámu 80 cm a rozteč nosníků nožů 80 cm zajišťuje dostatečnou průchodnost stroje i při velkém množství rostlinných zbytků

5 Nesený TERRADISC - disky
Duté disky ze zušlechtilé oceli slouží jako agresivní nástroje k rozrušení půdy. Uspořádání obou řad disků a poloha disků tvoří dobře promíchanou směs půdy a rostlinných zbytků. Rozteč mezi disky 12,5 cm dává možnost uložení 8 disků na 1 m pracovního záběru.

6 Nesený TERRADISC – disky
Hladké nebo tvarované disky Průměr 510 mm s roztečí 12,5 cm Dvouřadé kuličkové ložisko pro spolehlivý přenos radiálního i axiálního zatížení Bezúdržbová konstrukce Nonstop jištění

7 Nesený TERRADISC – nonstop jištění
Každý disk je samostatně jištěný čtyřmi gumovými tlumiči. Velký průměr tlumičů (40 mm) umožňuje dostatečný výškový i stranový výkyv disku. Po překonání překážky je každý disk automaticky vsunutý zpět do pracovní polohy. Nepřetržitá ochrana nevyžadující údržbu!

8 Nesený TERRADISC – sklon disků
V závislosti na typu a vlhkosti půdy, množství rostlinných zbytků, pracovní hloubce a rychlosti lze obě řady disků centrálně nastavit v 5 polohách.

9 Nesený TERRADISC – válce
TYČOVÝ VÁLEC Jednoduchý válec o průměru 660 mm. Válec se sníženou hmotností pro lehké a nelepivé půdy. Lisované krajové disky pro ochranu ložiska a uložení (minimalizace namotávání rostlinných zbytků). Cenově nejpřijatelnější válec se sníženou hmotností. DVOJITÝ TYČOVÝ VÁLEC Dvojitý tyčový válec s průměry 540 mm a 420 mm s výkyvným uložením pro kopírování nerovností. KRUHOVÝ ŘEZACÍ VÁLEC Válec o průměru 600 mm s řezacími a čistícími noži. Optimální pro lokální klínové utužení půdy (vhodné pro vsakování vody do půdy) a tvorbu půdní struktury. Vhodné do těžkých a suchých půd. ZHUTŇOVACÍ VÁLEC PACKER Průměr 550 mm. 8 disků pro 1 m záběru - optimální pro lokální klínové utužení půdy (vhodné pro vsakování vody do půdy) a tvorbu půdní struktury. Univerzální válec vhodný do těžkých, vlhkých a kamenitých půd. Centrálně nastavitelné škrabky. Lisované krajové disky pro ochranu ložiska a uložení (minimalizace namotávání rostlinných zbytků). VÝKYVNÝ VÁLEC ROTOPACK Přední válec o průměru 270 mm a zadní o průměru 215 mm. Velmi dobré drobení půdy. Výkyvné uložení pro kopírování nerovností.

10 Nesený TERRADISC – volitelná výbava
Hladké nebo duté disky Stranové disky Odpružené pruty Typy válců Osvětlení s výstražnými tabulkami

11 Nesený TERRADISC – NÁHRADNÍ DÍLY

12 Jednatel Jaromír Novotný (vlevo) AGRINO, s. r. o. z Oldřichova
na Táborsku Kladně zhodnotil Jaromír Novotný stroje na zpracování půdy a setí: Bez diskového podmítače TERRADISC 4000, který má za sebou bez problémů přes ha, bychom jen těžko zvládali zaset ozimy. Dvakrát zpracuje půdu před setím, přičemž po druhé podmítce jede hned secí kombinace LION 6000 a AEROSEM 6000 F. Kvalita práce podmítače závisí na rychlosti, která by měla být více než 12 km v hodině. Potom je půda zpracovaná kvalitně a za den zvládneme kolem 40 ha.

13 Juraj Štubian, PD Hrochoť okr. Banská Bystrica
Maximálne spokojní sme s podmietačom TERRADISC so záberom štyri metre. V tomto zábere má veľmi dobrú manévrovateľnosť, pracuje perfektne v agregácii s traktorom 135 koní. Podmietač využívame na jar i na jeseň, ročne urobí približne 700 ha. Vzhľadom k tomu, že máme veľa kameňov, má bezúdržbové istenie každého disku samostatne, pre nás veľký význam.

14 Ing. Přemysl Němec, LESOŠKOLKY Řečany nad Labem
Od firmy Pöttinger vlastníme také 3 nesené diskové podmítače TERRADISC Všechny pracují v agregaci s traktory 110 koní. V kombinaci s podmítači využíváme také DRILLBOX 300 na setí meziplodin.


Stáhnout ppt "Systémovým řešením z jedné ruky nabízí"

Podobné prezentace


Reklamy Google