Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mechanické secí stroje s botkou DualDisc

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mechanické secí stroje s botkou DualDisc"— Transkript prezentace:

1 Mechanické secí stroje s botkou DualDisc
VITASEM ADD 302 / 402 Mechanické secí stroje s botkou DualDisc

2 VITASEM ADD 302 / 402 VITASEM ADD 302 402 Pracovní záběr - m 3,0 4,0
Přepravní šířka - m Plnicí výška zásobníku - cm 166 Počet botek - ks 24 32 Rozteč botek - cm 12,5 Max. přítlak na botky - kg 50 Objem zásobníku - l 600 850 Objem zásobníku (na přání) - l 1000 1400

3 VITASEM A – pracovní a dopravní poloha
Těžiště kombinace uložené blízko traktoru Krátká konstrukce kombinace pro minimalizaci odlehčení přední nápravy traktoru a bezpečnost při dopravě. Nezávislé uložení secího stroje Secí stroj je uložený na opěrném válci pomocí paralelogramového závěsu. Eliminace vibrací rotačních bran na mechanické dávkovací ústrojí secího stroje pro rovnoměrné dávkování osiva a přesný výsevek. Hydraulický třetí bod (volitelná výbava) pro zkrácení závěsu při dopravě s možností krátkodobého použití samostatných rotačních bran (utužené okraje pole).

4 VITASEM ADD – dávkovací ústrojí 3 v 1
Multifunkční dávkovací systém pracuje při každém osivu precizně – dávkování od 0,7 kg do 400 kg/ha. Pohon ostruhovým kolem. Dvě zcela samostatné dávkovací jednotky jsou zkombinovány v jedné výsevní jednotce. 2 válečky jsou uložené na společné hřídeli - není zapotřebí žádná samostatná zarážka mezi jemnými a normálními dávkovacími válečky. Integrovaná přepážka ve vypouštěcí klapce brání přetékání osiva (garance přesnosti výsevu). Centrální středové nastavení vypouštěcích klapek. Pružinou ovládané a jednotlivě nastavitelné vypouštěcí klapky se při výskytu cizích těles snadno vychýlí. Široké trychtýřovité výfuky nad každým dávkovacím válečkem zajišťují přesné podávání až do posledního zrna – to zaručuje minimální množství zbytkového osiva a malé minimální objemy náplně. Při výsevu řepky není zapotřebí plechová vložka. Velkoryse dimenzované přívodní nálevky pro přechod do semenovodu. Přídavný záhyb se stará o maximální pohyblivost semenovodu.

5 VITASEM ADD – dvoudisková botka DualDisc
Uchycení botek gumovými elementy Bezúdržbové uložení. Dvouřadé kuličkové ložisko. Botky s průměrem 350 mm a šířkou 3 mm. Přesazení disků 25 mm. Utužovací a hloubkové kola s průměrem 330 mm a šířkou 50 mm (dodatečně nastavitelná hloubka ve 3 polohách). Rozteč dvou řad botek 25 cm pro dobrou průchodnost . Stejná délka ramen botek pro rovnoměrný přítlak. Středově uložené semenovody Optimální rozložení a uložení osiva. Polyuretanový stěrač botek Tichý chod a spolehlivost. Nižší otěr.

6 VITASEM ADD – botky, kola, zavlačovače
Dvoudiskové botky s koly Dvoudiskové botky (průměr 350 mm) pro práci v minimálně připravených půdách a s velkým množstvím rostlinných zbytků. Botky s roztečí 12,5 cm a maximálním přítlakem 50 kg. Přítlačný váleček přebírá zpětné utužení a hloubkové vedení. Centrální nastavení hloubky i přítlaku. Bezúdržbová konstrukce botek i kol. Botky i kola se samočistícím efektem. Odpružené zavlačovače dvoudílné nebo ve tvaru V Centrálně nastavitelný sklon, hloubka nebo přítlak. Ochrana proti poškození při jízdě zpět. Bezúdržbové jištění gumovými tlumiči. Každý prst je jednotlivě uchycený.

7 VITASEM ADD – ovládání Ovládací panel Compass
Víceřádkový displej s menu v českém jazyce. Vyvýšená a podsvícená tlačítka pro snadnou obslužnost. Kontrola výsevku, ukazatel pracovní rychlosti, dílčí i celkový počítač hektarů, řazení kolejových řádků s výpočtem rytmu pomocí zadání záběru postřikovače, … Nastavení výsevku Snadné nastavení pro 1/10, 1/20, 1/40 nebo 1/100 ha. Po zkoušce výsevku se nastaví nová poloha převodovky. Převodovka pohonu Plynule nastavitelná převodovka pro rovnoměrný pohon dávkovacích válečků i při nízkých otáčkách.

8 VITASEM ADD – zásobník, volitelná výbava
Zásobník osiva Výška plnění 1,66 m. Zásobník osiva s kolmými stěnami - všechna zrna se dostanou k dávkovacím jednotkám. Profilované víko s ochranou proti vniknutí prachu a vlhkosti. Široký otvor s úhlem otevření víka 85° nebo 103° pro bezproblémové plnění i systémem Big-Bag. Ukazatel množství osiva. Volitelná výbava Znamenáky se zvednutím do svislé polohy, zavlačovače, kypřiče stop kol traktoru, elektrické nastavení výsevku, horní výsev, vypínání kolejových řádků, předznačení kolejových řádků, čechrač, větší objem zásobníku, centrální nastavení přítlaku botek, …

9 Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!
VITASEM A 252 / 302 / 402 Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!

10 Ing. Ján Sokoly, Stanča, okres Trebišov
„Vynikajúcou vlastnosťou mechanického sejacieho stroja VITASEM 400 ADD s dvojdiskovou výsevnou pätkou je okrom iného prítlak, ktorý je až 50 kg na jednu výsevnú pätku. To umožňuje, že stroj seje i do menej pripravenej pôdy po plytkej podmietke. Mám s touto sejacou technikou iba dobré skúsenosti. Sejací stroj VITASEM ADD vyrieši sejbu všetkých plodín“ hovorí Ing. Ján Sokoly.

11 „Kdo se rozhodne pro PÖTTINGER, získá více než stroj …“
Děkujeme za pozornost! Mittwoch, 05. April 2017


Stáhnout ppt "Mechanické secí stroje s botkou DualDisc"

Podobné prezentace


Reklamy Google