Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/02.0049

2 ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana Název materiálu: Předložky místa Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Název sady: Sada pro technické, přírodovědné a jazykově zaměřené předměty (včetně volitelných) Ročník: 6. Autor: Mgr. Jana Chmelová Datum ověření: 15.10.2013 Anotace: V prezentaci žáci procvičují předložky místa, přiřazují anglické ekvivalenty k českým překladům a dále je procvičují na překladu vět, nejdříve z angličtiny do češtiny a pak naopak.

3 Zdroje: Obrázky byly vloženy z Klipartu Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§ 30 odst. 1 zákona 121/2000 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno.

4 Přiřaď: invedle onpřed undernaproti betweenna oppositeza next tov in front ofmezi behindpod

5 Přelož do češtiny: Our school is opposite the church. My house is next to the park. The ball is under the table. The teacher is in front of the board. The post office is between the bank and the supermarket. The library is next to the museum. The boy is behind the tree.

6 Řešení: Naše škola je naproti kostelu. Můj dům je vedle parku. Ten míč je pod stolem. Učitel je před tabulí. Pošta je mezi bankou a supermarketem. Knihovna je vedle muzea. Ten chlapec je za stromem.

7 Přelož do angličtiny: Parkoviště je vedle mého domu. Týn nad Vltavou je mezi Bechyní a Hlubokou. Počítač je v krabici. Velký bazén je za domem. Nádraží je naproti supermarketu. Hodně dětí je před školou.

8 Řešení: The car park is next to my house. Týn nad Vltavou is between Bechyně and Hluboká. The computer is in the box. The big swimming pool is behind the house. The station is opposite the supermarket. A lot of children are in front of the school.


Stáhnout ppt "Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google