Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/02.0049

2 ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana Název materiálu: IKT9_Word 2013_tabulka Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: IKT Název sady: Sada pro technické, přírodovědné a jazykově zaměřené předměty Ročník: 9. Autor: Mgr. Marcela Kubátová Datum ověření: listopad 2014 Anotace: výukový materiál slouží ke zvládnutí základních postupů při ovládání MS Word 2013, je určen pro e-learning na webové stránce školy

3 Word 2013 - tabulka IKT9 Mgr. Marcela Kubátová ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana

4 Tvorba tabulky karta Vložení – skupina Tabulky označit požadovaný počet sloupců a řádků nebo nakreslení tužkou – Navrhnout tabulku

5 Navrhnout tabulku kreslením nakreslíme si celou tabulku a postupně si jí rozdělíme čarami pokud se něco nepovede, gumujeme (z kontextové karty Nástroje tabulky – na záložce Rozložení)

6 Úpravy tabulky pro pohyb tabulkou nepoužívej Enter – rozšíří se tím řádek tabulky změna výšky a šířky buněk (výška řádku se přizpůsobuje velikosti písma) – pomocí černé dvojšipky po najetí na hranici buňky slučování a rozdělování buněk – na kartě Nástroje tabulky, záložka Rozložení, ve skupině Sloučit (viz. následující snímek) přidávání, mazání řádků a sloupců – kolik řádků označím, tolik se jich vkládá - na kartě Nástroje tabulky, záložka Rozložení, ve skupině Řádky a sloupce (viz. následující snímek)

7

8 Formátování tabulky úprava čar barvy v tabulce styly na kartě Nástroje tabulky, záložka Návrh – viz. následující snímek

9

10 Seřazení dat v tabulce podle výšky – sestupně na kartě Nástroje tabulky, záložka Rozložení, skupina Data, Seřadit

11 Vzorce v tabulce označení buněk Wordem: sloupec velkým písmenem, řádek číslem Součet =SUM(C2:C6) Průměr =AVERAGE(B2:B6) Minimum =MIN(C2:C6) Maximum =MAX(B2:B6)

12 Na kartě Nástroje tabulky, záložka Rozložení, skupina Data, Vzorce

13 Zdroje: Obrázky – vlastní printscreeny Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§ 30 odst. 1 zákona 121/2000 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno.


Stáhnout ppt "Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google