Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilŠtěpán Havlíček
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Těstoviny, zelenina, knedlíky, rýže Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 14. června 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
3
Přidávají se k hlavnímu pokrmu Doplňují a obohacují stravu Působí estetickyJsou sytící složkou
4
vařené brambory bramborová kaše bramborový knedlík bramborový salát hranolky americké brambory krokety
8
zelí hlávkové špenát dušená zelenina fazolové lusky dušený hrášek dušená mrkev
9
Jaké přílohy patří k těmto pokrmům? Svíčková na smetaně ….. Smažený sýr ….. Plněné papriky ….. Karbenátky ….. Pečené kuře ….. Smažený kapr …..
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.