Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.10 SOU Obořiště
Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.10 Inventář na studené nápoje Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí rozlišení a ošetření inventáře na studené nápoje v odbytových střediscích. Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU.
2
Velký výběr nápojů vyžaduje i velký výběr skla do kterého se většinou nápoje dávají (podávají). Musí být z kvalitního skla, vkusné a praktické. Sklo je silnostěné, středostěné a tenkostěné. Barevné se ve veřejném stravování používá pouze ve zvláštních případech (např. svatba jiné kultury – východní)
3
Doplň – vodovky 1 dl , sklenice na nealkoholické nápoje a mléko , sklenice na dlouhé nápoje ( Americká limonáda) , džbánky a pohár na pivo (3, 4, 5 dl, tuplák) , pivní poháry tenkostěnné (3, 4, 5 dl)
4
Doplň – dezertní (0,5 dl)
5
Rozprava o používání inventáře na studené nápoje:
Omytí Okapání – savá podložka (ubrus) Leštění Uložení Vlastní použití
6
Použité zdroje: Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005 Učebnice – Stolničení, autor Gustav Salač, nakladatelství SPN Praha n.p., nákres
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.