Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Finanční arbitr ČR prezentace na jednání BV SKB - zkušenosti s roční platností nového Zákona o platebním styku - statistika Tomáš Landrichter Kancelář.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Finanční arbitr ČR prezentace na jednání BV SKB - zkušenosti s roční platností nového Zákona o platebním styku - statistika Tomáš Landrichter Kancelář."— Transkript prezentace:

1 Finanční arbitr ČR prezentace na jednání BV SKB - zkušenosti s roční platností nového Zákona o platebním styku - statistika Tomáš Landrichter Kancelář Finančního arbitra České republiky Praha - 1 -

2 Finanční arbitr – vznik, působnost
Kompetence finančního arbitra je definována v § 1 zákona č. 229/2002 Sb., o finančním arbitrovi, ve znění pozdějších předpisů takto: § 1 (1) K rozhodování sporů mezi poskytovateli platebních služeb a uživateli platebních služeb při poskytování platebních služeb nebo mezi vydavateli elektronických peněz a držiteli elektronických peněz při vydávání a zpětné výměně elektronických peněz je příslušný též finanční arbitr (dále jen „arbitr"), pokud je jinak k rozhodnutí tohoto sporu dána pravomoc českého soudu. Sjednání rozhodčí smlouvy nevylučuje pravomoc arbitra. Arbitr usiluje především o to, aby byl spor vyřešen smírně.

3 Personální obsazení kanceláře finančního arbitra
Více ZDE

4 Vývoj počtu stížností a sporů řešených FA K 20.10.2010 645 podnětů
- 4 -

5 - 5 -

6 - 6 -

7 - 7 -

8 Děkuji za Vaši pozornost. Prosím o Vaše dotazy.
Washingtonova 25, Praha 1, Tel.: Web: - 8 -


Stáhnout ppt "Finanční arbitr ČR prezentace na jednání BV SKB - zkušenosti s roční platností nového Zákona o platebním styku - statistika Tomáš Landrichter Kancelář."

Podobné prezentace


Reklamy Google