Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno:05.01.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno:05.01.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku."— Transkript prezentace:

1 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno:05.01.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku Předmět Technologie Anotace: Žáci se naučí charakteristiku, zásady při přípravě minutek a tepelné úpravy pokrmů na objednávku v závodech společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2 -5 III/2-5-9 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 Označujeme někdy názvem „ minutky“. Příprava minutek je specifický, rychlý způsob přípravy pokrmů. Jejich tepelná úprava nepřesahuje 25 minut. Používáme pouze kvalitní suroviny, které musí být dopředu připraveny. Veškeré potřebné zařízení a náčiní musí být v dosahu tepelného zdroje, na kterém minutky upravujeme.

3 Kvalitní druhy mas. Vepřové Hovězí Telecí Drůbež Ryby http://office.microsoft.com

4  Doplňte názvy jednotlivých části mas vhodných na úpravu minutkových pokrmů. k… p…..(k…) v…… p…… http://www.jehnecimaso.cz/obchod/veprove-maso

5  Zakreslete a napište vhodné části na úpravu minutkových pokrmů. http://office.microsoft.com

6 svíčková roštěnec http://office.microsoft.com

7 - před přípravou maso marinujeme - maso zprudka zapečeme - pozvolna dopékáme - dobu pečení neprodlužujeme - do masa nepícháme - obracíme kleštěmi http://office.microsoft.com

8 - používáme kvalitní druhy ( doplňte názvy olejů ) ……………………………………………………………... - olej musí být rozehřátý na 180°C, - při nižší teplotě se maso neopéká, - pouští šťávu a není křehké, - při teplotě vyšší se olej přepaluje - potřebné množství oleje – zakrývá pouze dno pánve https://www.google.cz/search?hl=cs&q=maso%20z%20lososa&tbs

9 - po opečení přidáme moučné máslo (měkké máslo dobře promícháme s prosátou hladkou moukou, uhněteme váleček, zabalíme jej do pergamenového papíru a uložíme do chladničky). - tím šťávu zahustíme a dodáme ji charakteristickou chuť. http://www.databazereceptu.org/dir/recepty/136 0412389/jidlo/jidlo.jpg

10 Minutkové pokrmy připravujeme - pečením na: (doplňte názvy zařízení na tepelnou úpravu) ……………. …………….. ……………… - smažením https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=ii&authuser=0

11 1. Vysvětlete co je to minutková úprava. 2. Uveďte zásady, které musíme při ní dodržovat. 3. Které tepelné úpravy používáme. 4. Jaká musí být teplota oleje při opékání a proč. 5. Vyjmenujte suroviny na přípravu minutek. 6. Napište jaké minutkové pokrmy jste připravovali.

12 Zdroje  http://office.microsoft.com http://office.microsoft.com  http://www.jehnecimaso.cz/obchod/veprove-maso  https://www.google.cz/search?hl=cs&q=maso%20z%20lososa&tbs https://www.google.cz/search?hl=cs&q=maso%20z%20lososa&tbs  http://www.databazereceptu.org/dir/recepty/1360412389/jidlo/jidlo.jpg  https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=ii&authuser=0 https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=ii&authuser=0  ŠINDELKOVÁ ALENA. Kuchařské práce - Technologie 1. díl pro OU. 2. vydání. Praha: Parta, 2001. ISBN 80-7320-052-X.


Stáhnout ppt "Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno:05.01.2013 ročník (obor) 2.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku."

Podobné prezentace


Reklamy Google