Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
2
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Obsluha v dopravních prostředcích zůstává i přes přednosti automobilismu žádanou službou veřejné dopravy. Při krátkých cestách zajišťují přepravci jednoduché občerstvení. Při delších běžné stravování.
3
OBSLUHA V LETADLE Po technické stránce je nenáročná a tvoří část povinností letušek Rozsah poskytovaných služeb je dán ekonomickými možnostmi poskytovatele služeb a délkou letu h=850&ie=UTF-8&hl=cs&sa=N&tab=iw&ei=8sihUdqGCcWE4ATvoYGQAQ
4
Vybavení letadel Je jednoduché. Cestující sedí na svých místech.
Prostor ke konzumaci si vytvářejí sklopením desek umístěných na opěradlech =UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EcmhUY
5
PŘÍPRAVA POKRMŮ Pokrmy se připravují v letištních základnách a do letadel se přepravují v kontejnerech. Nápoje se podávají většinou láhvové, teplé se připravují instantní na palubě letadla.
6
PODÁVÁNÍ POKRMŮ K nabídce se používají buď plata nebo vozíky.
7
Sortiment Hlavní jídla – na tvarovaných platech, celé menu je založeno na různě velkých miskách, k dispozici jsou odpovídající příbory a jednoporcové dochucovací prostředky. Nápoje – podávají se z plat nebo vozíků, zpravidla po sklízení plata s inventářem (jednoobrátkový inventář), studené nápoje, káva, čaj. Ostatní- bonbony, sendviče, trvanlivé pečivo, čokoláda, žvýkačky, cigarety v minibalení. Lihoviny pouze na objednávku a hotově placené. ke-stazeni--kuchyne-piti
8
povinnosti letušek, STEVAEDŮ
Mezi povinnosti letušek dále patří Vítání a usazování cestujících. Péče o děti, staré a nemocné, péče o členy posádky. Poskytnutí první pomoci. Pomoc při nevolnostech. Znalost cizích jazyků.
9
ÚKOLY DOPIŠTE Inventář, který vidíte na obrázku………………………………………………………….
Kde by jste tento inventář použili.……..…………………………………………………. Popište konzumaci ………………………………………………………………………… Stevard je …………………………………………………………………………………… Povinnosti letušky jsou …………………………………………………………………….
10
ZDROJE ie=UTF-8&hl=cs&sa=N&tab=iw&ei=8sihUdqGCcWE4ATvoYGQAQ &um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EcmhUY 5ddJKlzvB48KkKw_1HtOtbYicogUQJAqXtC2cfpWsRsHne7vmfAhLozuIO9geu ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.