Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

4. Výroba a plán provozu Štěpánka Pšeničková Barbora Stejskalová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "4. Výroba a plán provozu Štěpánka Pšeničková Barbora Stejskalová"— Transkript prezentace:

1 4. Výroba a plán provozu Štěpánka Pšeničková Barbora Stejskalová
Jiří Jirotka FŽP UJEP 2013/2014

2 oBSAH Předpisové a právní problémy Zeměpisné umístění
Plán výrobní a administrativní časti budovy Popis Technologie Potřebný majetek Potřeba zaměstnanců Časový fond výrobních pracovníků Maximální výrobní kapacita Počáteční zásoby Předpokládaní dodavatelé Předběžná kalkulace Ostatní provozní náklady

3 Předpisové a právní problémy
Finanční prostředky- s.r.o Hygienické požadavky Požární a zdravotní zabezpečení Provozní řád Bezpečnostní řád Zaměstnanci - zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství Potvrzení od lékaře Proškolený personál (BOZP) Revize zařízení

4 Zeměpisné umístění Produkce a výroba: Mimo městskou zástavbu Prodej:
V blízkosti zájmové skupiny Farmářské trhy Kamenný obchod Pronájem regálu v kamenném (zdravá výživa) Přímo ve výrobně, na farmě

5 Plán výrobní a administrativní části budovy
Plán výrobní části budovy: Dělníci Zahradník Technik Uklízeč Brigádníci Mistr výroby Plán administrativní části budovy: Vedení společnosti Management Účetní Prodejce

6 Popis technologie Péče o sady Sběr ovoce ze stromů Skladování
Zpracování ovoce Technologický postup výroby: Počáteční úprava ovoce Džemy: Ovoce pečlivě omyjeme a necháme dobře okapat. Eventuální poškozená místa a stopky, jádra, pecky atd. odstraníme. Ovoce nakrájíme na malé kousky. Postup Ve velkém hrnci se širokým dnem smícháme ovoce s Želírovacím ovocným cukrem Super 3:1 Dr.Oetker a dobře promícháme. Vaříme. Plnění  Hotovým džemem naplníme až po okraj připravené sklenice a uzavřeme je víčky. Sklenice necháme asi 5 minut stát dnem vzhůru. Konečná úprava Lepení etiket, Kontrola jakosti, Balení, Expedice

7 Přístupy k udržení kvality
Používání méně cukru a více ovoce (od 1:1 ke 3:1) Používání želírovacího ovocného cukru (vhodný pro diabetiky) Balení do skleněných nádob Kvalitně ošetřené ovoce Kvalitní hnojení Sběr zralého ovoce Bez umělých barviv Dodržení správného výrobního postupu Pěstování odolnějších odrůd Pěstování na místech s ustálenějšími klimatickými podmínkami Odborné dohlížení nad zaměstnanci Dohlížení nad technikou zpracování

8 Potřebný majetek Počáteční majetek: Výrobní a administrativní budova
Sklad potravin Pozemek se sadem ( cca 2ha) Výrobní linky, Varná zařízení a příslušenství Zahradní náčiní, technika Zásoby Farmářský stánek, Kamenný obchod Ostatní

9 Potřeba zaměstnanců Vedení: Ředitel Manager Zaměstnanci: Mistr výroby
Účetní Technik Dělníci Zahradník Uklízečka Prodejce Brigádníci

10 Časový fond výrobních pracovníků
Mzda placená hodinově Stálý zaměstnanci : základní plat 70 Kč/ hodinu Nárazový zaměstnanci: základní plat 50Kč/hodinu Pracovní doba ( v hodinách):

11 Maximální výrobní kapacita
Maximální výrobní kapacita záleží na: Finančních prostředcích Velikosti pozemku Úrodě (škůdci, počasí) Kvalitní péči Odhad výrobní kapacity: *Produkce po 5 měsíců v roce (červen – říjen) Ovocný džem Měsíční produkce* Roční produkce* Jablečný 1 000 Ks 5 000 Ks Broskvový 800 Ks 4 000 Ks Rybízový 680 Ks 3 400 Ks Celkem 2568 Ks

12 zásoby Druh ovoce Počet stromů/keřů Produkce z 1stromu/ keře rok
Produkce celkem Jablka 10 150 Kg 1,5 t Broskve 120 Kg 1,2 t Rybíz 200 5 Kg 1t Celkem 240 275 Kg 3,7t

13 Ostatní zásoby 1,5 Kg ovoce = 5 sklenic marmelády (300ml)
Želírovací ovocný cukr (500g) = 1,5 Kg ovoce Balící krabice Ks Přepravky 93 Ks

14 Předpokládaní dodavatelé
Druh dodávaného zboží Dodavatel Cena Kč/Ks Zavařovací sklenice Gastromex s.r.o. 100/10Ks Želírovací ovocný cukr Dr.Oetker 49,90 Výrobní zařízení: (první varianta) Varné kotle Myčky nádobí Váhy Drtiče odpadu Mixéry GastroRex s.r.o 35649 10194 32000 700 (druhá varianta) Hrnce Sporáky a vařidla elektrické Stolní váhy Myčky 1299 2783 9279

15 Druh dodávaného zboží Dodavatel Cena Balící krabice Manutan s.r.o. 12 Kč Přepravky Manutan s.r.o 279 Kč

16 Předběžná kalkulace přímých výrobních nákladů
Počáteční náklady: Zařízení (varianta 1) Náklady Varné kotle Myčky nádobí Váhy Drtiče odpadu Mixéry 700 Kč Celkem Zařízení (varianta 2) Náklady Hrnce (3) 3 897 Kč Mixéry 700 Kč Sporáky Váhy Myčky 9 279 Kč Celkem

17 Náklady na příslušenství:
Náklady na suroviny: Surovina Náklady /měsíc Náklady/rok Želírovací ovocný cukr 8200 Kč

18 Ostatní provozní náklady
Náklady na mzdy: *nárazová brigáda 5 měsíců v roce v době sklizně Zaměstnanci Hrubá mzda/ měsíc Čistá mzda/ Hrubá mzda/rok Čistá mzda/rok Dělníci (4) Brigádníci (10)* 40 000Kč Kč* Kč*

19 Ostatní náklady: Daň z nemovitostí tvoří dvě dílčí daně – daň ze staveb a daň z pozemku Položka Náklady/rok Nájem prostor Energie Pohonné hmoty 30 000Kč Reklama Telefon, Internet Účetní práce Celkem

20 Zdroje %8Dka%20kreslen%C3%A1.gif 803ee382304b.jpg

21 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "4. Výroba a plán provozu Štěpánka Pšeničková Barbora Stejskalová"

Podobné prezentace


Reklamy Google