Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov"— Transkript prezentace:

1 Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov
Technologie 1.Ročník Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov

2 Výukové cíle: Studiem materiálu budete schopni:
Vybrat suroviny pro výrobu lineckého těsta Zvolit správný technologický postup výroby Podle druhu tvarovat výrobky z lineckého těsta Pečení přizpůsobit druhu výrobku Znát druhy výrobků z lineckého těsta Dokázat rozeznat vady a případně je odstranit

3 Tuk – stolní margarín, máslo
Linecké těsto Základní suroviny: Hladká pšeničná mouka 3 díly Tuk – stolní margarín, máslo 2 díly Cukr - moučka 1 díl

4 Chuťové přísady: - citropasta - vanilinový cukr
Další suroviny: Vejce: žloutky Chuťové přísady: citropasta - vanilinový cukr

5 Hladkou mouku Cukr Tuk Prohněteme hákem: Vmícháme: Nakonec vmícháme:
Výrobní postup: Prohněteme hákem: Tuk Cukr Vmícháme: Žloutky Chuťové přísady Nakonec vmícháme: Hladkou mouku

6 Ruční zpracovávání a pečení:
Další zpracování: Krátce, ale důkladně promícháme Dáme do chladu odležet Těsto: Vypichování Tvarování Krájení Ruční modelování Pečeme při 195 až 210°C Ruční zpracovávání a pečení:

7 Výrobky z lineckých těst
Linecké koláčky Ořechové košíčky Ovocné košíčky Linecké ovocné řezy se želé Linecké výrobky s máslovou náplní Čajové pečivo

8 Vady výrobků z lineckých těst
Rozdělení vad: Vady vzniklé při zadělávání těsta: Spaření těsta Příčina: Tuk taje a je pohlcován moukou Vady vzniklé při pečení: Tvrdé pečivo, chuť syrové mouky Nedostatečné propečení Vady způsobené mikroorganismy: Např. plísně, kvasinky Nekvalitní suroviny a nedostatečné propečení

9 Na závěr pár důležitých rad:
Používáme jen kvalitní suroviny Všechny sypké suroviny prosejeme Dodržujeme technologické postupy Pracujeme opatrně, aby se těsto nespařilo Výrobky tvarujeme podle požadavků Pečeme při správné teplotě Případné dohotovení výrobků provádíme pečlivě Hotové výrobky lze z hygienických důvodů balit

10 Dobrou chuť


Stáhnout ppt "Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov"

Podobné prezentace


Reklamy Google