Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Akutní lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Akutní lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019"— Transkript prezentace:

1 Akutní lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019
Společný návrh ZP

2 Bilance systému v. z. p. v mil. Kč

3 Podíl segmentů na celkových nákladech bez centrové léčby

4 Podíl segmentů na celkových nákladech včetně centrové léčby

5 Akutní lůžková péče referenčním obdobím se rozumí rok 2017
reference 2018 vede k rychlejšímu tempu snížené produkční podmínky, další snižování produkční podmínky vede k ohrožení dostupnosti péče! zachování shodného mechanismu úhrad jako v roce 2018 = přínos pro poskytovatele i zdravotní pojišťovny (neměnit mechanismus úhrad každý rok) návrh na vyčlenění specifických druhů péče – TAVI, MitraClip, MSP + ECMO, robotické operace …. + vznikající nové technologie (v roce 2018 = globální paušální úhrada, přesto poskytovatelé požadují tyto ISU složky hradit mimo paušál) možnost dohody na větší segmentaci péče (nákup vybraných operací, kde je zaručena kvalita garantovaným počtem operací) dopad novely SZV

6 Individuálně smluvně sjednaná složka úhrady
ZP a poskytovatel si mohou sjednat ve smlouvě rozdílnou výši a způsob úhrady hrazených služeb i pro jiné hrazené služby, než jsou zahrnuty v úhradě případovým paušálem nebo v úhradě vyčleněné z úhrady případovým paušálem Centrová péče – navýšení za systém (ambulantní a lůžková) o 1,6 mld. Kč oproti roku 2018: sjednání celkového limitu s možností přesunů mezi dg. skupinami otázka vyčlenění vybrané specializované péče (HIV, HAE, Synagis, Spinraza, Kalydeco….

7 Úhrada formou případového paušálu
shodný mechanismus jako v roce 2018 podpora vysoce specializované péče navýšení příplatků zdravotnickým pracovníkům vykonávajícím nelékařské zdravotnické povolání bez odborného dohledu střídavě ve třísměnném nebo nepřetržitém provozním režimu bonifikace za 24 hod. dostupnost (7/24) bonifikace za akreditace (SAK, JCI…) produkční podmínka nastavena na 100% referenčního období, tj. roku 2017, vzhledem ke kumulativnímu snížení produkční podmínky za posledních 5 let o 17 % ( ). Další snižování produkční podmínky sníží dostupnost péče. problematickou částí jsou ZS – přibližování rozhodně ano, nicméně nelze přibližovat pouze minimální ZS, ale musí dojít i k přiblížení maximální ZS

8 Úhrada vyčleněná z úhrady formou případového paušálu
shodný mechanismus jako v roce 2018 navýšení příplatků zdravotnickým pracovníkům vykonávajícím nelékařské zdravotnické povolání bez odborného dohledu střídavě ve třísměnném nebo nepřetržitém provozním režimu skupiny vztažené k diagnóze: porody, HIV, transplantace za případy zařazené do bazí 0001, 0002 a nově případy zařazené do bazí (psychiatrie)

9 Ambulantní složka úhrady
shodný mechanismus jako v roce 2018 (max ze tří hodnot) mimo limit screeningy, odb. 305, 306, 308, 309 bonifikace za dostupnost hrazených služeb, včetně komplementu (7/24)

10 Regulační omezení DRG, na předepsané léčivé přípravky, zdravotnické prostředky a na vyžádanou péči
shodný mechanismus jako v roce 2018


Stáhnout ppt "Akutní lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019"

Podobné prezentace


Reklamy Google