Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Polonesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Polonesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH"— Transkript prezentace:

1 Polonesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH
TERRADISC 4001 / 5001 / 6001 T Polonesené diskové podmítače Terrasem: 153 Jahre Know-how in der Sätechnik Durchdachte Lösung zur Mulch- oder konventionellen Saat Nachhaltige Bodenschonung für höchste Erträge OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH

2 TERRADISC T řady 1001 – technické údaje
Pracovní záběr - m 4 5 6 Dopravní šířka - m 2,95 Dopravní výška - m 2,88 3,38 3,88 Dopravní délka - m 7,12 Počet disků 32 40 48 Průměr disků - mm 580 Základní hmotnost - kg 3620 4140 4540 Min. výkon traktoru - k 135 155 180 Terrasem: 153 Jahre Know-how in der Sätechnik Durchdachte Lösung zur Mulch- oder konventionellen Saat Nachhaltige Bodenschonung für höchste Erträge OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH

3 TERRADISC T řady 1001 – agregace
Pro snadnou agregaci s každým traktorem je stroj vybaven stabilním závěsem kategorie 3 šířka 3 nebo kategorie 2 šířka 2. Otočná oj s příčným výkyvem umožňuje otáčení na úvratích až do 90°. V pracovní poloze zvednutý podvozek dotěžuje při práci celý stroj, což umožňuje jeho využití i v extrémních podmínkách. Odstavné patky a držák vedení pro snadné odstavení stroje.

4 TERRADISC T řady 1001 – disky, uchycení
Tvarované disky o průměru 580 mm s roztečí 12,5 cm (8 disků na 1 m záběru). Disky jsou jištěné 4 gumovými tlumiči. Velký průměr tlumičů (40 mm) umožňuje dostatečný výškový výkyv disků. Po překonání překážky je každý disk automaticky vsunutý zpět do pracovní polohy. TWIN ARM - uchycení 2 disků na 1 široké přírubě. Tím jsou disky vždy stabilizované v požadované pracovní poloze. Široká příruba pro eliminaci stranového výkyvu při práci v těžkých půdách a značné hloubce zpracování. Bezúdržbová konstrukce. Úhel uložení disků umožňuje vtažení disků do půdy i v těžkých a suchých podmínkách. Sklon a tvar disků garantují dokonalé promíchání půdy s rostlinnými zbytky. TWIN ARM = NEPŘETRŽITÁ OCHRANA!

5 TERRADISC T řady 1001 – disky, uložení
Bezúdržbové dvouřadé kuličkové ložisko pro spolehlivý přenos radiálního i axiálního zatížení. Spolehlivé řešení s nulovými nároky na údržbu. Olejem mazané ložisko nevyžaduje technickou údržbu. Šestinásobné těsnění uzavírá ložisko naprosto těsně. Přídavný kryt uložení disků. Disky jsou k nábojům uchycené pomocí šroubů (demontovatelný spoj). Krytka slouží pro ochranu matice před otěrem od rostlinných zbytků a půdy. Velká vzdálenost mezi disky a slupicí s rozevřeným tvarem slupice pro dostatečnou průchodnost zeminy nebo kamenů. Eliminace zachycení i velkého množství rostlinných zbytků. BEZÚDRŽBOVÉ ULOŽENÍ!

6 TERRADISC T řady 1001 – pracovní poloha
Opěrné a utužovací válce přenáší hloubkové vedení disků. Hydraulický systém s dorazovými podložkami pro rychlé a snadné nastavení pracovní hloubky. Mechanismus slouží současně i pro přenos dodatečného zatížení disků od válce. Jistá práce i v těžkých a suchých půdách. Podvozek zároveň podporuje klidnou práci stroje bez rozhoupávání při nasazení v odlišných podmínkách. Podvozek zůstává na svém místě i při otáčení na souvratích, kdy se stroj pohybuje po opěrném válci. Systém sklápění umožňuje, aby byl podvozek v pracovní poloze uložený v prostoru mezi opěrným válcem a disky. Podvozek svou hmotností přídavně dotěžuje disky při zpracování suchých půd. Vnější disky jsou pro rovnoměrný horizont zpracované půdy výškově nastavitelné.

7 TERRADISC T řady 1001 – doprava OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH
Transportní podvozek eliminuje odlehčení přední nápravy traktoru a zlepšuje jízdní vlastnosti soupravy. Osvětlení s výstražnými tabulkami je v základní výbavě stroje. OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH

8 TERRADISC T řady 1001 – typy válců
Tyčový válec Ideální válec pro obdělávání suchých a nelepivých půd. Silné tyče pro zpětné utužení. Průměr válce je 660 mm, 12 tyčí. Dvojitý tyčový válec Dvojitý tyčový válec s průměry 540 mm vpředu a 420 mm vzadu. Výkyvné uložení pro kvalitní kopírování nerovností. Řezací válec Packer Lisované krajové disky pro ochranu ložiska a uložení (minimalizace namotávání rostlinných zbytků). Průměr válce 550 mm a 8 disků na 1 m záběru. Optimální pro lokální klínové utužení půdy (vhodné pro vsakování vody do půdy) a tvorbu půdní struktury. Centrálně nastavitelné škrabky. Univerzální válec vhodný do těžkých, vlhkých a kamenitých půd. Stěrače s přídavnou vrstvou proti opotřebení. Gumový mačkací válec Univerzální válec pro nasazení do všech podmínek. Vhodný především pro polonesená provedení, u kterých přenáší hmotnost válce podvozek podmítače. Gumový válec s průměrem 590 mm má nízký valivý odpor a vysoké zpětné utužení. Firma Pöttinger doporučuje! Stěrače s přídavnou vrstvou proti opotřebení.

9 TERRADISC T řady 1001 – volitelná výbava
Pro uspokojení rozdílných požadavků všech zákazníků je možné podmítač osadit odpruženými pruty, teleskopickou ojí, hydraulickým válcem oje s vlečným okem, brzdami nebo různými typy válců (gumový mačkací, tyčový, řezací Packer).

10 Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!
TERRADISC T řady 1001 – náhradní díly Používejte originální díly Pöttinger! Zajistíte si tak odpovídající konstrukční využití s plnou pracovní výkonností stroje s garantovanou životností opotřebitelných dílů a zárukou nejvyšší kvality práce. Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!

11 TERRADISC 6001 T - uživatelé
Ing. Arpád Mózes, PPD Trhové Mýto so sídlom v Trhovej Hradskej (okres Dunajská Streda) Pre polonesený tanierový podmietač Pöttinger TERRADISC 6001 T sa rozhodli po zrelej úvahe a aj po jeho minuloročnom odskúšaní ho na jar kúpili. Vďaka veľkému priemeru tanierov (580 mm) je vhodný na kvalitné rezanie, miešanie a zapracovanie veľkého množstva rastlinných zvyškov. Skvele zapracuje pozberové zvyšky aj pôdu do 15 cm hĺbky.

12 TERRADISC 5001 T - uživatelé Ing. Mária Obžerová, ZIHEKU-AGRI s. r. o
TERRADISC 5001 T - uživatelé Ing. Mária Obžerová, ZIHEKU-AGRI s. r. o. so sídlom v Zemianskych Kostoľanoch (okres Prievidza) Kvalitnejšie pôdy okolo rieky Nitry patria repe cukrovej. Spomenuté ilimerizované pôdy, ako nám povedala pani Obžerová, sa prezývajú aj ako „minútové pôdy“. Znamená to, že treba veľmi rýchlo vystihnúť čas na spracovanie pôdy, prípadne sejby. Z veľmi vlhkej pôdy sa vo veľmi krátkom čase stane suchá pôda vytvárajúca zhutnené hrudy, ktoré je veľký problém rozdrviť. Práve pri tomto neduhu im veľmi pomáha TERRADISC 5001 T.

13 „Kdo se rozhodne pro PÖTTINGER, získá více než stroj …“
Děkujeme za pozornost! Dienstag, 27. November 2018


Stáhnout ppt "Polonesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH"

Podobné prezentace


Reklamy Google