Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bez záveru – elektronická kniha

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bez záveru – elektronická kniha"— Transkript prezentace:

1 Bez záveru – elektronická kniha
WebQuest pre 8. ročník ZŠ Mgr. Eva Jacková

2 Úvod WebQuest - Bez záveru má ponúknuť žiakom stretnutie s knihou aj mimo hodín literatúry a vzbudiť záujem o literatúru.

3 Úloha Vašou úlohou je: Navštíviť školskú alebo mestskú knižnicu.
Vypožičať si jednu z ponúknutých kníh a v priebehu 3 mesiacov ju prečítať: Ján Navrátil: Lampáš malého plavčíka Thomas Brezina: Prekliaty zámok Lucy Maud Montgomery: Anna zo Zeleného domu Peter Stoličný: Šimpanzi zo siedmej C Dušan Dušek: Dvere do kľúčovej dierky Gabriela Futová – Poškoláci Urobiť stručnú reprodukciu prečítaného diela. Urobiť rozbor literárneho diela. Napísať na dielo svoj názor. Získať a spracovať údaje o autorovi.

4 Postup 1. Rozdeľte sa do 4 skupín. Vyberte si jednu knihu a v skupine si ju počas 3 mesiacov prečítajte. Knihy sú dostupné v mestskej ( aj školskej knižnici. 2. V skupinách si rozdeľte úlohy: interpreti - spracujte stručnú reprodukciu prečítanej knihy kritici – urobte rozbor literárneho diela (Forma, téma, idea, vnútorná kompozícia, charakteristika postáv, vzťahy medzi postavami) bloggeri - napíšte na dielo svoj názor redaktori – spracujte informácie zo života autorov, pracujte so stránkami 3. Spracované diela v dokumente Microsoft uložte do priečinku Doplnkové čítanie. 4. Prezentujte práce skupín tak, aby záver diel zostal otvorený. 5. Vyberte si knihu, ktorá vám najviac páčila a dopíšte záver. Svoje práce vložte do priečinku Doplnkové čítanie pod názvom Bez záveru. Výstup – prezentácia prác skupín s následným čítaním záverov a diskusiou o dielach.

5 Hodnotenie 1 – obsiahle a vyčerpávajúce odpovede bez štylistických a gramických chýb 2 – obsiahle odpovede s minimom štylistických a pravopisných chýb 3 – postačujúce odpovede s viacerými štylistickými a gramatickými chybami 4 – minimálne odpovede s množstvom závažných štylistických a gramatických chýb 5 – bez odpovedí


Stáhnout ppt "Bez záveru – elektronická kniha"

Podobné prezentace


Reklamy Google