Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Martin Molhanec, CSc. CASE 10. přednáška

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Martin Molhanec, CSc. CASE 10. přednáška"— Transkript prezentace:

1 Ing. Martin Molhanec, CSc. CASE 10. přednáška
X13DFA Ing. Martin Molhanec, CSc. CASE 10. přednáška

2 Zde všude se může uplatnit nástroj typu CASE.
CASE Computer Aided Software Engineering Tvorba programů s využitím počítačů ANALÝZA NÁVRH Zde všude se může uplatnit nástroj typu CASE. IMPLEMENTACE ÚDRŽBA (c) 2003 Molhanec, M.

3 CASE Computer Aided Software Engineering
CASE Computer Aided Software Engineering Tvorba programů s využitím počítačů ANALÝZA JAK ? NÁVRH IMPLEMENTACE ÚDRŽBA (c) 2003 Molhanec, M.

4 CASE Computer Aided Software Engineering
CASE Computer Aided Software Engineering Tvorba programů s využitím počítačů ANALÝZA Kreslení diagramů. NÁVRH Generování kódu. IMPLEMENTACE Generování programu. ÚDRŽBA Dokumentace. (c) 2003 Molhanec, M.

5 CASE bez znalosti konkrétních metod a metodik nemá vůbec žádný význam!
CASE  Metodika CASE – je počítačový program (nástroj), který nám umožňuje efektivně kreslit diagramy obsažené v různých metodách určitých metodik. Umí dále udržovat souvislosti mezi diagramy různých metod obsažených v dané metodice. Výsledkem práce s CASE Dokumentace systému Možnost generace databáze Možnost generace kódu programu (jen rámce) POZOR ! CASE bez znalosti konkrétních metod a metodik nemá vůbec žádný význam! (c) 2003 Molhanec, M.

6 Rozdělení CASE Velké Mnoho metod, celý životní cyklus projektu. Většinou podpora nějaké úplné metodiky a souvislostí mezi metodami v jejím rámci. SEL-LBMS, Excelerátor, CASE/4/0, I-CASE, SDW střední Více metod, hlavně diagramy a generace kódu. Většinou nepodporuje nějakou konrétní metodiku. SA-Popkin, EasyCASE malé Většinou jen jedna metoda (datová). ERWin, InfoModeler školní Podobně jako malé. Volně dostupné. ERModeller, Sunicat (c) 2003 Molhanec, M.

7 A co je VISIO ??? Nejprve to byl program pouze pro kreslení diagramů!
A co je VISIO ??? Nejprve to byl program pouze pro kreslení diagramů! Uměl symboly, ale nikoliv syntaxi a sémantiku! Čili jste mohli nakreslit naprosté nesmysly! Nyní má v oblasti modelování již prvky opravdového CASE. Pro generování je však nutná verze Enterprise spolupracující s nástrojem Visual Studio! (c) 2003 Molhanec, M.

8 CASE Nástroje CASE jsou většinou neobyčejně drahé!
CASE Nástroje CASE jsou většinou neobyčejně drahé! Pro jejich využívání je nutné mimo znalost používání programu jako takového také znát velice dobře danou metodu či metodiku! Velké projekty se bez nástrojů CASE nedají prakticky realizovat. Je dobré si práci s nástroji CASE a užívání metod či metodik osvojit i na malých projektech, které by bylo možné realizovat i bez jejich podpory! (c) 2003 Molhanec, M.

9 CASE Možnost využití pro dokumentaci, tam kde se nebude IS realizovat.
CASE Možnost využití pro dokumentaci, tam kde se nebude IS realizovat. Velice vhodné využití pro realizaci ISO 9000, jako dokumentace firemních procesů. Vhodné jako vstupní dokumentace pro počítačovou simulaci. (c) 2003 Molhanec, M.

10 CASE České Softmodel (Vršek) je asi nejstarší, pouze data, neumí M:N, atp. Dále existují ještě další dva české produkty Nový produkt speciálně na podporu BORM Free ArgoUML, Poseidon, … DB Modeller, … Diplomky: ER Modeller, Sunicat, … Pozor na kreslítka – umějí pouze symboly, ale nedělají žádnou kontrolu modelu Pozor na UML – neřikají, kdy jaký konstrukt použít! (c) 2003 Molhanec, M.

11 KONEC ! (c) 2003 Molhanec, M.


Stáhnout ppt "Ing. Martin Molhanec, CSc. CASE 10. přednáška"

Podobné prezentace


Reklamy Google