Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH"— Transkript prezentace:

1 Nesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH
TERRADISC řady 1001 Nesené diskové podmítače Terrasem: 153 Jahre Know-how in der Sätechnik Durchdachte Lösung zur Mulch- oder konventionellen Saat Nachhaltige Bodenschonung für höchste Erträge OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH

2 TERRADISC řady 1001 – technické údaje OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH
3001 3501 4001 4001 K 5001 K 6001 K Provedení pevné sklopné Pracovní záběr - m 3 3,5 4 5 6 Dopravní šířka - m 3,11 4,1 2,85 Dopravní výška - m 1,6 2,46 3,12 3,46 Dopravní délka - m 3,2 3,29 Počet disků 24 28 32 40 48 Průměr disků - mm 580 Základní hmotnost - kg 1475 1650 1850 2410 2940 3300 Min. výkon traktoru - k 95 115 135 170 190 Terrasem: 153 Jahre Know-how in der Sätechnik Durchdachte Lösung zur Mulch- oder konventionellen Saat Nachhaltige Bodenschonung für höchste Erträge OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH

3 TERRADISC řady 1001 - agregace, rám
Traktory různých výrobců a výkonových tříd mají odlišnou geometrii závěsu. Závěs podmítače je proto nastavitelný v různých polohách dle traktoru a podmínek nasazení. Oboustranné uchycení čepů spodního závěsu ve třech polohách. Horní závěs je rovněž agregovatelný ve třech polohách. Pro velmi nerovné podmínky je střední otvor horního závěsu podélný. Sklon závěsu je rovněž nastavitelný. Kompaktní krátký rám garantuje klidný chod stroje. Otevřená konstrukce rámu pro kontrolovatelnost pracovních orgánů z kabiny řidiče. První řada disků je blízko traktoru, což zlepšuje ovladatelnost soupravy a využití tahových vlastností traktoru.

4 TERRADISC řady 1001 – pracovní poloha OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH
Agresivní poloha disků s optimálním úhlem náběhu pro rovnoměrný horizont. Perfektní vnikání disků do půdy. Nedochází ke změně geometrie řezu, čím se zaručí dokonalé prořezávání půdy a rostlinných zbytků. TWIN ARM (1 široká příruba pro 2 disky) pro stabilizaci disků v pracovní poloze a rovnoměrné zpracování v celém horizontu. OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH Donnerstag, 20. September 2018Donnerstag, 20. September 2018 Alois Pöttinger Maschinenfabrik GmbH

5 TERRADISC řady 1001 – disky, uchycení TWIN ARM = NEPŘETRŽITÁ OCHRANA!
Tvarované disky o průměru 580 mm s roztečí 12,5 cm (8 disků na 1 m záběru). Disky jsou jištěné 4 gumovými tlumiči. Velký průměr tlumičů (40 mm) umožňuje dostatečný výškový výkyv disků. Po překonání překážky je každý disk automaticky vsunutý zpět do pracovní polohy. TWIN ARM - uchycení 2 disků na 1 široké přírubě. Tím jsou disky vždy stabilizované v požadované pracovní poloze. Široká příruba pro eliminaci stranového výkyvu při práci v těžkých půdách a značné hloubce zpracování. Bezúdržbová konstrukce. Úhel uložení disků umožňuje vtažení disků do půdy i v těžkých a suchých podmínkách. Sklon a tvar disků garantují dokonalé promíchání půdy s rostlinnými zbytky. TWIN ARM = NEPŘETRŽITÁ OCHRANA!

6 TERRADISC řady 1001 – disky, uložení
Bezúdržbové dvouřadé kuličkové ložisko pro spolehlivý přenos radiálního i axiálního zatížení. Spolehlivé řešení s nulovými nároky na údržbu. Olejem mazané ložisko nevyžaduje technickou údržbu. Šestinásobné těsnění uzavírá ložisko naprosto těsně. Přídavný kryt uložení disků. Disky jsou k nábojům uchycené pomocí šroubů (demontovatelný spoj). Krytka slouží pro ochranu matice před otěrem od rostlinných zbytků a půdy. Velká vzdálenost mezi disky a slupicí s rozevřeným tvarem slupice pro dostatečnou průchodnost zeminy nebo kamenů. Eliminace zachycení i velkého množství rostlinných zbytků. BEZÚDRŽBOVÉ ULOŽENÍ!

7 TERRADISC řady 1001 – pracovní poloha
Opěrné a utužovací válce přenáší hloubkové vedení disků. Hydraulický systém s dorazovými podložkami pro rychlé a snadné nastavení pracovní hloubky. Mechanismus slouží současně i pro přenos dodatečného zatížení disků od válce. Jistá práce i v těžkých a suchých půdách. Vnější pár disků je pro snížení transportní šířky sklopitelný. Vnější disky jsou pro rovnoměrný horizont zpracované půdy výškově nastavitelné. Nastavitelná poloha i sklon odpružených prutů (průměr 14 mm).

8 Provedení K – dopravní a pracovní poloha
2 sklopitelné části. Mechanické zajištění při transportu a hydraulické odjištění pro bezpečnost při dopravě. Nastavení hloubky zpracování v přední části na dobře přístupném místě. Ukazatel správné pracovní polohy. Osvětlení s výstražnými tabulkami ve volitelné výbavě stroje. Dle podmínek zpracování lze podmítače vybavit volitelnou výbavou.

9 TERRADISC řady 1001 – válce Tyčový válec
Ideální válec pro obdělávání suchých a nelepivých půd. Silné tyče pro zpětné utužení. Průměr válce 540 nebo 660 mm. Dvojitý tyčový válec Dvojitý tyčový válec s průměry 540 mm vpředu a 420 mm vzadu. Výkyvné uložení pro kvalitní kopírování nerovností. Řezací válec Packer Lisované krajové disky pro ochranu ložiska a uložení (minimalizace namotávání rostlinných zbytků). Průměr válce 550 mm a 8 disků na 1 m záběru. Optimální pro lokální klínové utužení půdy (vhodné pro vsakování vody do půdy) a tvorbu půdní struktury. Centrálně nastavitelné škrabky. Univerzální válec vhodný do těžkých, vlhkých a kamenitých půd. Stěrače s přídavnou vrstvou proti opotřebení. Gumový mačkací válec Univerzální válec pro nasazení do všech podmínek. Vhodný především pro polonesená provedení, u kterých přenáší hmotnost válce podvozek podmítače. Gumový válec s průměrem 590 mm má nízký valivý odpor a vysoké zpětné utužení. Stěrače s přídavnou vrstvou proti opotřebení. Demontovatelné čepy.

10 TERRADISC řady 1001 – segmentový válec
Segmentový válec CONOROLL Válec s průměrem 540 mm. Segmenty s oboustranným uchycením jsou kónicky uspořádané vpravo a vlevo. Tvar a uspořádání segmentů pro agresivní zpracování půdy. Pásové zpětné utužení půdy. Rozteč segmentů je 15 cm. V prostoru mezi segmenty jsou odpružené stěrače, které zajišťují drobení půdních částic a čistí mezery mezi segmenty válce. Ideální válec pro střední až těžké půdy. Bezproblémová práce při zpracování půd s vyšším podílem rostlinných zbytků. Válec s nízkou hmotností a demontovatelnými čepy! Pracovní záběr - m Hmotnost - kg 3,0 430 3,5 510 4,0 620 5,0 740 6,0 860

11 TERRADISC řady 1001 – náhradní díly
Používejte originální díly Pöttinger! Zajistíte si tak odpovídající konstrukční využití s plnou výkonností stroje s garantovanou životností dílů a zárukou nejvyšší kvality práce. Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!

12 Miroslav Diviš Láz, okres Strakonice
TERRADISC uživatelé Miroslav Diviš Láz, okres Strakonice Pro diskový podmítač TERRADISC 3001 se Divišovi rozhodli z několika důvodů - nesené provedení s maximální obratností, agregovatelnost s traktorem o výkonu 107 kW, velký průměr disků pro hlubší zpracování půdy a různé možnosti nastavení stroje v závislosti na množství posklizňových zbytků, struktuře půdy a vlhkosti. Dvojitý tyčový válec odvádí rovněž perfektní práci.

13 TERRADISC 4001 K - uživatelé Zdeněk Bauer AGROSTYL Kuřim
Celkem vlastníme pět strojů pro zpracování půdy a setí od firmy Pöttinger. Stroje volíme dle našich podmínek hospodaření – vysoká hustota zástavby a malé rozdělené pozemky. Diskový podmítač TERRADISC 4001 K se záběrem 4 m nám plně vyhovuje. Nesené provedení je velmi obratné na našich nepravidelných a malých pozemcích. Sklopné provedení umožňuje bezpečnou dopravu po silnicích. Zdeněk Bauer AGROSTYL Kuřim

14 Josef Tyma, Svojkovice, okres Jihlava
TERRADISC uživatelé Josef Tyma, Svojkovice, okres Jihlava I při rychlosti km/h fungoval podmítač perfektně, neucpával se a velmi dobře zapravoval hnůj. Díky většímu průměru a vhodnému úhlu disků byl stroj schopen zpracovat i vyschlou půdu. Josef Tyma také oceňuje velmi rychlé a jednoduché nastavení pracovní hloubky stroje.

15 „Kdo se rozhodne pro PÖTTINGER, získá více než stroj …“
Děkujeme za pozornost! Donnerstag, 20. September 2018


Stáhnout ppt "Nesené diskové podmítače OD ROKU 2011 VÝROBA VE VODŇANECH"

Podobné prezentace


Reklamy Google