Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PREZENTACE PROJEKTU SE ZKRÁCENÝM NÁZVEM „ČAS PRO NÁS“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PREZENTACE PROJEKTU SE ZKRÁCENÝM NÁZVEM „ČAS PRO NÁS“"— Transkript prezentace:

1 PREZENTACE PROJEKTU SE ZKRÁCENÝM NÁZVEM „ČAS PRO NÁS“
Určeno pro uchazeče vedené v evidenci na ÚP v Mostě, Litvínově, Teplicích a Bílině, kteří splňují podmínky účasti v projektu. Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

2 ZÁKLADNÍ DATA K PROJEKTU Projekt s názvem: Komplexní program podpory návratu žen na trh práce. Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/16_068/ Zkrácený název projektu: „Čas pro nás“ Financování: prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a státního rozpočtu ČR v poměru 85% a 15% Prioritní osa OPZ: 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

3 Délka trvání projektu: 24 měsíců (1.11.2017 – 31. 10.2019)
Místo realizace projektu: okres Most a okres Teplice Délka trvání projektu: 24 měsíců ( – ) Realizátor: WomenNet spolek Smetanova 483, Litvínov Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU
Ženy dlouhodobě či opakovaně nezaměstnané Osoby (v tomto případě ženy) evidované jako uchazečky o zaměstnání na ÚP ČR Osoby (v tomto případě ženy) věku nad 30 let Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

5 CÍL PROJEKTU Oslovení nejméně 100 osob
Vstup do projektu nejméně 60 osob (uzavřenou Dohodou o vstupu do projektu) Podpořit zaměstnanost žen ve skupině dlouhodobě nezaměstnaných či opakovaně nezaměstnaných ve věku nad 30 let Odbourat bariéry mezi touto cílovou skupinou a zaměstnavateli Nalézt vhodné formy zaměstnání, přizpůsobit cílovou skupinu požadavkům trhu Posílit u cílové skupiny vlastní dovednosti, schopnosti a zvýšit sebevědomí – to vše vede k lepší udržitelnosti získaného zaměstnání Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

6 INDIKÁTORY PROJEKTU Oslovení nejméně 100 osob a 60 účastníků uzavře Dohodu o vstupu do projektu Motivačně aktivizační kurz pro minimálně 50 absolventů (z toho minimálně 45 vydaných potvrzení o absolvování MAK) Pracovní diagnostiku absolvuje 30 absolventů Bilanční diagnostiku absolvuje 15 absolventů Rekvalifikační kurzy pro 25 účastníků (minimálně 21 úspěšných) 24 Job klubů Zprostředkování zaměstnání formou nového dotovaného místa bude pro 15 osob (uzavření pracovní smlouvy a dohody o poskytnutí mzdových příspěvků) Zprostředkování zaměstnání formou nového nedotovaného místa bude pro 10 osob (uzavření pracovní smlouvy) Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

7 VHODNÝ ÚČASTNÍK PROJEKTU
Žena dlouhodobě či opakovaně nezaměstnaná, ve věku nad 30 let s chutí pracovat Má nebo si chce pomocí projektu ujasnit představy o svém dalším profesním či pracovním zaměření má ochotu pro své lepší uplatnění na trhu práce se vzdělávat v oblasti rekvalifikací má finanční rezervu pro krytí jízdného na aktivity projektu (např. dojezd na KA projektu, které budou následně proplaceny) Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

8 INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM (IPC) V LITVÍNOVĚ A V TEPLICÍCH
Určeno pro klienty evidované na ÚP Litvínov a Most - okres Most (bydliště, nebo kontaktní adresa) Litvínov: Smetanova ulice 483, Litvínov, (kancelář poradce umístěna v I.NP a místnost pro skupinové aktivity je umístěna v přízemí budovy – vše označeno) Určeno pro klienty evidované na ÚP Bílina a ÚP Teplice - okres Teplice (bydliště, nebo kontaktní adresa) Teplice : ul. 28. října, Teplice, (kancelář poradce umístěna v I.NP a místnost pro skupinové aktivity je umístěna také v I. NP – vše označeno). Nutno zvonit na zvonek u vstupních dveří. Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

9 PC Litvínov – Smetanova ulice 457, přízemí budovy
Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

10 PC Teplice – ulice 28. října 420/4, umístěno v I
PC Teplice – ulice 28. října 420/4, umístěno v I.NP budovy /nutno zvonit , aby si poradce klienta vyzvedl/. Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

11 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU
KA 01 Řízení projektu a evaluace projektových aktivit KA 02 Oslovení a výběr cílové skupiny KA 03 Osobní poradenství v Poradenském centru (PC) KA 04 Motivačně aktivizační kurz KA 05 Job klub KA 06 Pracovní a bilanční diagnostika KA 07 Rekvalifikační kurzy KA 08 Zprostředkování zaměstnání a praxe u zaměstnavatelů KA 09 Doprovodná opatření Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

12 KA 01 Řízení projektu a evaluace projektových aktivit
Řízení projektu a koordinace všech aktivit projektu Projektový manažer – Květuše Hellmichová Finanční manažer – Martina Landová ( s výhledem ing. Jiří Žďárský) Pracovník pro styk se zaměstnavateli – Martina Sabolová Osobní poradci Litvínov – Kamil Skuhrovec Gabriela Turková (pouze do 12/2017) Osobní poradci Teplice – Markéta Koštířová, Jitka Züglerová Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

13 KA 02 Oslovení a výběr cílové skupiny
výběr uchazečů na ÚP ČR /celkem 2 běhy/ Vyplnění dotazníku v případě zájmu o vstup do projektu Rezervace termínu pro podpis Dohody o vstupu do projektu na Informačním poradenském centru v Litvínově, nebo v Teplicích Dva hlavní běhy : první prosinec 2017 – leden 2018, druhý Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

14 KA O3 Osobní poradenství v Poradenském centru
Přístup do PC podle potřeb klienta Bezplatní možnost využívání PC a internetu na IPC Bezplatné poradenství Plánované konzultace Pracovní doba centra v Litvínově i Teplicích Pondělí – hodin Úterý – hodin Středa – hodin Čtvrtek – hodin Pátek – hodin Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

15 KA O4 Motivačně aktivizační kurz
Sebeprezentace, verbální a neverbální komunikace Sebereflexe včetně analýzy příčin vedoucích k současné situaci účastníka Sebepoznání a posílení kladného sebehodnocení Tvorba a prezentace životopisu a motivačního dopisu, přijímací pohovor Negativa dlouhodobé nezaměstnanosti Posílení podnikatelských kompetencí účastníků Pracovně právní minimum Rozsah aktivity je 50 vyučovacích hodin (10 dní po 5 hodinách). V každém centru po vstupu účastníků jeden motivačně aktivizační kurz (cca 13 účastníků v kurzu). Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

16 KA 05 Job klub Aktivita pořádána v rámci skupinového poradenství v pravidelných intervalech 1x za dva měsíce na každém poradenském pracovišti. V rámci této aktivity budou zváni regionální zaměstnavatelé, zástupci vzdělávacích organizací, zástupců úřadu práce Rámcový obsah Job klubů : Současné požadavky trhu práce Orientace v pracovních nabídkách Aktualizace životopisů a motivačních dopisů Zkušenosti z pracovních pohovorů - diskuse Ztráta zaměstnání, role ÚP, sociální pomoc – zástupce ÚP Workshopy se zaměstnavateli – zástupce regionálních zaměstnavatelů Efektivní metody hledání zaměstnání Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

17 KA 06 Pracovní a bilanční diagnostika
Pracovní diagnostika rozsah 5 hodin, z toho 4 hodiny individuální práce s účastníkem a 1 hodina závěrečný protokol. Výstupem bude individuální profil účastníka (30 profilů). Bilanční diagnostika rozsah 16 hodin, z toho 15 hodin bude věnováno skupinové práci při zpracování baterie psychologických testů a 1 hodiny bude věnována závěrečnému pohovoru s psychologem. Výstupem bude komplexní zpráva bilanční diagnostiky (15 zpráv) Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

18 KA 07 Rekvalifikační kurzy
akreditované kurzy dle pravidel OPZ úspěšní účastníci získají Osvědčení či certifikát (min.21 úspěšných účastníků) Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

19 KA 08 Zprostředkování zaměstnání a praxe u zaměstnavatelů
15 nových podporovaných pracovních míst po dobu 6 měsíců (výstup 15 pracovních dohod, spolupráce s agenturou práce) praxe u zaměstnavatelů v rozsahu 2 dnů po 4 hodinách (nejedná se o pracovně právní vztah) – praxe pro 10 účastníků (výstup 10 zpráv z praxe) Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

20 KA 09 Doprovodná opatření
V opodstatněných a řádně doložených případech proplácení cestovného na aktivity, max. ve výši ceny MHD v opodstatněných případech proplácení nákladů na zdravotní prohlídku a ostatních dokumentů pro zahájení pracovního poměru v opodstatněných případech příspěvek na péči – pouze v době nezbytně nutné (účast na projektové aktivitě) Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

21 PUBLICITA A PROPAGACE realizace, průběh a náplň projektových aktivit, počty účastníků v projektu, informace a propagace ve vztahu k potencionálním zaměstnavatelům, zveřejnění úspěšnosti a postřehů jednotlivých účastníků, fotodokumentace z projektu, články z tisku o projektu, atd., to vše se průběžně zveřejněno na webových stránkách všechny místnosti a prostory využívané pro realizaci aktivit projektu – PC a odborné učebny budou označeny prvky minima povinné publicity Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

22 Publicita a propagace ukázka letáčku
Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

23 KONTAKTY Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.

24 Realizační tým projektu.
DĚKUJEME ZA POZORNOST. Realizační tým projektu. Projekt Komplexní program podpory návratu žen na trh práce, číslo projektu CZ /0.0/16_68/ Projekt je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu České republiky.


Stáhnout ppt "PREZENTACE PROJEKTU SE ZKRÁCENÝM NÁZVEM „ČAS PRO NÁS“"

Podobné prezentace


Reklamy Google