Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přijímací řízení na osmiletá gymnázia 2017/2018

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přijímací řízení na osmiletá gymnázia 2017/2018"— Transkript prezentace:

1 Přijímací řízení na osmiletá gymnázia 2017/2018
přehled základních informací pro žáky 5. tříd

2 Termíny zkoušek 1. termín: 13. 4. 2018 2. termín: 17. 4. 2018
Náhradní termíny: 10. a V případě onemocnění v den přijímacího řízení je nutné zaslat do 3 dnů po termínu př. zkoušky omluvu řediteli školy. Nutné lékařské potvrzení!

3 Možnost podání 2 přihlášek
Každý student může podat 2 přihlášky na různá gymnázia. Lze podat též 2 přihlášky na stejnou školu, za předpokladu, že se žák hlásí na 2 různé obory. Uchazeči konají přijímací zkoušky ve 2 termínech. Do celkového hodnocení se započítává lepší výsledek.

4 Přihlášky- termíny odevzdání
Najdete ke stažení: dokumenty SEVT či webové stránky středních škol Vyplňujete dle vzoru oboustranně, lze i černobíle Do průměru známek se nezapočítává známka z chování, zaokrouhlujeme na 2 desetinná místa. Přihlášku odevzdáte třídní učitelce do Ta ji zkontroluje a předá výchovné poradkyni PhDr. Martině Skalkové, Ph. D. Zde si přihlášku vyzvednete a též tzv. zápisový lístek. Konz. hodiny: ÚT 12:45- 13: 30 , ÚT- ČT 7: 15- 8: 00 hod nebo: (bude upřesněno) Potvrzenou přihlášku odevzdáte řediteli školy příslušného gymnázia do !

5 Kritéria přijímacího řízení
Hodnocení na vysvědčení. Výsledky jednotné zkoušky- ČJ, M www. cermat.cz Výsledky školní přijímací zkoušky, je-li stanovena. Další skutečnosti, osvědčující schopnosti a vědomosti uchazeče. Studium je určeno nadanějším studentům, u kterých se předpokládá budoucí vysokoškolské studium. Výsledek přijím. zkoušky má minimálně 60% podíl na celkovém hodnocení uchazeče. U žáků se speciálními vzdělávacími potřebami rozhoduje ředitel o uzpůsobení podmínek pro konání jednotné zkoušky.

6 Zápisový lístek a odvolání
Pokud je žák na gymnázium přijat, musí svůj zájem potvrdit doručením zápisového lístku řediteli školy nejpozději do 10 pracovních dnů od oznámení přijetí. Rozhoduje zde poštovní razítko. V případě nepřijetí je možné se odvolat. Odvolací lhůta proti rozhodnutí ředitele gymnázia činí 3 pracovní dny ode dne doručení rozhodnutí.

7 Přehled osmiletých gymnázií v Brně a okolí
Název gymnázia Adresa Studium jazyků Počet žáků k přijetí Předměty př. zkoušky Gym. Matyáše Lercha Žižkova, Veveří AJ, FJ, IJ, NJ, ŠJ 30 ČJ, M Gym. Tř. Kapitána Jaroše Černá Pole AJ, FJ, NJ, RJ, ŠJ Biskupské gymnázium Barvičová, Stránice AJ, FJ, NJ, L ČJ, M, KN Klasické a španělské g. Vejrostova, Bystrc AJ,FJ, IJ,NJ,RJ, L,ŠJ Gym. a ZUŠ Šlapanice Šlapanice AJ, FJ, NJ, RJ, L Gym. Terezy Novákové Řečkovice AJ, FJ, NJ,L 60 ČJ, M, OP Gymnázium Blansko Seifertova AJ, FJ, NJ, L, RJ, ŠJ Eko gymnázium Labská, Starý Lískovec AJ, NJ, L, RJ 50 Cyrilometodějské gym. Lerchova

8 Podrobnější informace
www. jmskoly.cz/informace

9 Dotazy V případě dotazů kontaktujte výchovnou poradkyni
PhDr. Martinu Skalkovou, Ph.D. Tel: Případně asistentku kariérního poradenství Mgr. Petru Kezniklovou. Tel:


Stáhnout ppt "Přijímací řízení na osmiletá gymnázia 2017/2018"

Podobné prezentace


Reklamy Google