Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,"— Transkript prezentace:

1 Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh, předmět: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma: Stolování Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum: Anotace: Žáci pracují ve dvojicích na úkolu – jaké jsou zásady správného představování. Jednotlivé druhy představování předvedou. Na závěr vypracují pracovní list se shrnutím poznatků. Otázky jsou promítány dataprojektorem na plátno.   Stolování

2 Správně prostřený stůl
Prostírání Správné umístění stolního nádobí Umístění příborů, druhy příborů Umístění misek na salát, kompot Druhy sklenic a jejich umístění

3 Chování u stolu Správné sezení na židli Opírání loktů o stůl
Sklánění hlavy k talířům Držení příborů Čtení při jídle Konverzace

4 Servírování Používání ubrousku/druhy Odebírání jídla z mísy
Jaké množství si nabrat? Přídavky Některé druhy jídla – způsob jedení ( chléb, salát, těstoviny,vejce…) Co mohu jíst rukama?

5 Pozvání na oběd, večeři Způsob pozvání Rozsazení hostů Vhodné jídlo
Co znamená v restauraci „MENU“ Jak se chovat v restauraci? Zásady správného stolování


Stáhnout ppt "Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,"

Podobné prezentace


Reklamy Google