Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMarcel Esterka
1
Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh, předmět: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma: Stolování Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum: Anotace: Žáci pracují ve dvojicích na úkolu – jaké jsou zásady správného představování. Jednotlivé druhy představování předvedou. Na závěr vypracují pracovní list se shrnutím poznatků. Otázky jsou promítány dataprojektorem na plátno. Stolování
2
Správně prostřený stůl
Prostírání Správné umístění stolního nádobí Umístění příborů, druhy příborů Umístění misek na salát, kompot Druhy sklenic a jejich umístění
3
Chování u stolu Správné sezení na židli Opírání loktů o stůl
Sklánění hlavy k talířům Držení příborů Čtení při jídle Konverzace
4
Servírování Používání ubrousku/druhy Odebírání jídla z mísy
Jaké množství si nabrat? Přídavky Některé druhy jídla – způsob jedení ( chléb, salát, těstoviny,vejce…) Co mohu jíst rukama?
5
Pozvání na oběd, večeři Způsob pozvání Rozsazení hostů Vhodné jídlo
Co znamená v restauraci „MENU“ Jak se chovat v restauraci? Zásady správného stolování
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.