Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Žvýkací guma 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba žvýkacích gum. Klíčová slova: Žvýkací báze, cukr, sladidla, peprmint, spearmint. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_17
3
Suroviny, rozdělení, speciální druhy žvýkací gumy
žvýkací guma 1 Suroviny, rozdělení, speciální druhy žvýkací gumy
4
Charakteristika, rozdělení
Oblíbený druh cukrovinek, v Evropě se začala konzumovat ve větší míře až po 2. světové válce Plátková žvýkací guma Polštářková žvýkací guma Balónková žvýkací guma
5
suroviny Žvýkací báze Cukr, sladidla Škrobový sirup
6
Chucení žvýkací gumy Peprmintové Spearmintové Ovocné
Ostatní (skořice, anýz, lékořice a další)
7
Speciální druhy Bez obsahu cukru na bázi sorbitolu a manitolu
S obsahem prostředků pro desinfekci ústní dutiny S obsahem látek s léčebným účinkem při zánětu horních cest dýchacích
8
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.