Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2
SKOŘÁPKOVÉ OVOCE
3
ŘADÍME SEM: VLAŠSKÉ OŘECHY LÍSKOVÉ OŘÍŠKY JEDLÉ KAŠTANY
4
VLAŠSKÉ OŘECHY jsou zralé plody ořešáku vlašského,
zbaveného zeleného oplodí tvar – kulovitý, protáhlý, vejčitý s vydutým švem obou půlek skořápky skořápka je světle hnědá tenká, polotvrdá nebo tvrdá PODLE TVRDOSTI SKOŘÁPKY SE DĚLI NA: Papírky – tenká skořápka Polopapírky – tvrdší skořápka Kamenáče - pevná, tvrdá skořápka Křapáče - křehká skořápka VLAŠSKÁ JÁDRA SE ZÍSKÁVAJÍ VYLOUSKÁNÍM OŘECHŮ
5
LÍSKOVÉ OŘÍŠKY jsou plody lísky skořápka je vejčitá, oválná
uvnitř je uloženo jádro mají nasládlou chuť LÍSKOVÁ JÁDRA SE ZÍSKÁVAJÍ VYLOUSKÁNÍM OŘÍŠKŮ.
6
JEDLÉ KAŠTANY - u nás nejsou tak moc známé jedí se pečené
jsou spojeny s vánocemi
7
OPAKOVÁNÍ: Které znáte skořápkové ovoce
Jak rozdělujeme skořápkové ovoce podle tvrdosti skořápky? Kdy se nejvíce prodávají jedlé kaštany?
8
ZDROJE http://nd04.jxs.cz/557/225/dd23350103_69364139_o2.jpg
20ka%C5%A1tany.jpg jpg
9
konec
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.