Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kategorie odbytových středisek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kategorie odbytových středisek"— Transkript prezentace:

1 Kategorie odbytových středisek
Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Kategorie odbytových středisek Anotace: Prezentace rozděluje odbytová střediska do kategorií a uvádí jejich stručnou charakteristiku. . Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: odbytová střediska, kategorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_20

3 Kategorie odbytových středisek

4 Restaurace Pohostinství zajišťuje především stravovací služby
zabezpečuje stravování v menších provozovnách

5 Motorest restaurace budované při silnicích
poskytují služby především motoristům v jejich blízkosti musí být parkoviště

6 Jídelna se samoobsluhou
zajišťuje stravovací služby doplňkové občerstvení v místech s vysokou frekvencí návštěvníků

7 Bufet zabezpečuje rychlé občerstvení a doplňkové stravování
jídla a nápoje jsou podávány formou samoobsluhy konzumace probíhá většinou ve stoje

8 Bistro je orientováno na rychlé občerstvení
jídla a nápoje jsou podávána formou samoobsluhy používají se převážně  nevratné obaly

9 Denní bar je specializované středisko rychlého stravování a občerstvení s obsluhou stolové zařízení je kombinováno s barovým pultem podle zvýrazněného sortimentu nebo způsobu přípravy jídel patří do této kategorie:

10 Gril bar uspokojuje poptávku především po stravování a po službách se stravováním souvisejících jídla jsou většinou připravována na grilu přímo před hosty

11 Snack bar Lobby bar nabízí výrobky studené kuchyně a minutková jídla
je součástí hotelu nabízí především různě připravené teplé a studené nápoje

12 Aperitiv bar nabízí především různě připravované nápoje a výrobky studené kuchyně nápoje se převážně připravují před hostem

13 Hostinec zajišťuje prodej nápojů a případně jednoduché občerstvení

14 Občerstvení, kiosek, pochůzkový prodej
zřizuje se v místech s vysokou frekvencí návštěvníků zabezpečuje nabídku nápojů a jednoduchého občerstvení

15 Pivnice specializované odbytové středisko zaměřené na podávání piva
a jídel vhodně doplňující jeho konzumaci

16 Kavárna nabízí teplé a studené nápoje cukrářské výrobky
studené a teplé pokrmy

17 Vinárna specializuje se především na podávání vína a nápojů
studených předkrmů a vhodných teplých pokrmů

18 Noční bar, varieté, dancing
mají zábavní charakter slouží k delšímu pobytu hosta jsou nabízeny nápoje, pokrmy na objednávku a studené pokrmy

19 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Kategorie odbytových středisek"

Podobné prezentace


Reklamy Google