Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Salamonová_15-3-03- Griliáž
Polevy a náplně VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace PowerPoint je zaměřen na výrobu Griliáže. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.

3 Griliáž je sypká hmota světlé hnědé barvy zrnité konzistence
obsahuje viditelné kousky jádrovin.

4 Výrobní postup cukr s olejem se roztaví za stálého míchání do světlé hnědé barvy

5 do roztaveného cukru se nasype upravená jádrovina a za stálého míchání se praží
hmota se ihned vylije na mastné plechy nebo silpát a nechá vychladnout.

6 Úprava ztuhlá hmota se roztluče na malé kousky, které se strouhají nahrubo nebo drtí na třecím stroji griliáž se proseje, získaná hrubá a jemná hmota se uloží odděleně v uzavřených nádobách.

7 Skladování vlhkost způsobuje ztvrdnutí a je nutné opět drtit, strouhat
skladujeme ve větraných a suchých skladech.

8 Druhy griliáže z podzemnice z mandlí z lískových jader z kokosu

9 Použití hrubě rozdrcený griliáž se používá na zdobení a obalování výrobků jemně mletý k ochucení náplní.

10 POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba I. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky – vlastní archiv


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž"

Podobné prezentace


Reklamy Google