Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963
Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu VY_32_INOVACE_OdP_S3_14 Popis výukového materiálu Název: Green management – 3. modul Autor: Bc. Pavel Lang Datum: Obor: a) L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) L/01 Gastronomie Ročník: a) - 2. ročník a b) - 4. ročník Předmět: Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnic Moderní řízení hotelového provozu (Ing. J. Beránek a kol., Magconsulting 2013) a Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004) Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor - učebnice

2 Green Management 3. Modul Bc. Pavel Lang

3 Průzkum IHEI 2002 Základní aspekty při výběru místa, projektování a provozování hotelové stavby Možnosti řešení eliminace negativních dopadů stavby

4 Průzkum IHEI 2002 IHEI - nezisková organizace založená v roce 1992 vedoucími představiteli světových hotelových skupin a řetězců průzkum zaměřen na to, jak vliv CR na životní prostředí vnímají turisté

5 Hotelová stavba Aspekty při výběru místa, projektování a provozování hotelové stavby energetické ztráty – špatná orientace budovy s ohledem na světové strany, špatně zvolené konstrukce zdí, vytápění, ventilace

6 Hotelová stavba volba stavebních materiálů – eliminující škodlivé plyny a prach do vnitřních prostor, energeticky náročné a ekologicky škodlivé hluk způsobený neostatečnou izolací obvodových zdí, topením nebo ventilací

7 Dopady stavby Možnosti řešení eliminace negativních dopadů stavby
při projektování, výstavbě a provozu hotelového zařízení dodržovat hlavní zásady (ochrana lokality, používání ekologických zdrojů energie)

8 Dopady stavby výběr stavebních materiálů a stavba (zateplovací systém)
topení a energetika, elektrické spotřebiče vodoinstalace, odpady, exteriér (rozvod vody a odpadu, vnější plochy)

9 TEST 1. Jak mohou vznikat energetické ztráty při výběru místa, projektování a provozování hotelové stavby 2. Popište možnosti řešení eliminace negativních dopadů stavby Děkuji za pozornost - Bc. Pavel Lang


Stáhnout ppt "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google