Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Dezertní směsi 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Dezertní směsi. Klíčová slova: Luxusní dezerty, značkové dezerty, běžné dezerty. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_25
3
Luxusní, značkové a běžné dezertní směsi
4
Rozdělení dezertních směsí podle náročnosti surovinového zpracování složek dezertní směsi i obalu
Dezerty luxusní Dezerty značkové (výběrové) Dezerty běžné
5
Luxusní dezertní směsi
Složky z prvotřídních surovin – cenově drahé Vysoký podíl ruční práce Většina složek je balena nebo zdobena Vložky z marcipánu, nugátu nebo jsou ze dvou hmot Nugáty z více vrstev
6
Luxusní dezertní směsi
Formované složky obsahují kousky ovoce nebo jádrovinu Formované složky se značkovou lihovinou Složky na sušenkové podložce Obaly – skleněné, porcelánové dózy, krabice z lepenky, plechové krabice Ukládání do papírových košíčků, proložek
7
Značkové dezerty Kvalitní suroviny
Určitý podíl složek odpovídá luxusnímu provedení Složení % formovaných složek, % máčených složek a 10 % nugátových složek Uložení do vylisovaných proložek Obaly – pevnější krabice z lepenky, krabice z umělých hmot, jednoduché plechové krabice
8
Běžné dezerty Strojní výroba Máčené a formované složky
Náplně z levnějších hmot, fondánových hmot, želé Mléčné polevy Obaly skládačkového provedení Složky ukládány strojově
9
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.