Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výroba šumivých prášků
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba šumivých prášků Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba šumivých prášků. Klíčová slova: Šuměnka, cukr, kyseliny citrónová a vinná, soda. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_19
3
Výroba šumivých prášků
Šuměnka
4
Charakteristika a složení
Šuměnka je výrobek, který umožňuje přípravu osvěžujícího šumivého nápoje. Složení – cukr sacharosa, aromatické látky, stabilizátor pěny (lékořicový výtažek), kyselina vinná nebo citrónová, jedlá soda Charakteristika a složení
5
Příprava šuměnkové směsi
Sušení Aromatizace Balení Výrobní postup
6
Naváží se suroviny (cukr, barviva, lékořicový výtažek, jedlá soda)
Suší se v komorových sušárnách 10 – 12 hodin při teplotě 70 °C Vychladlá směs se rozdrtí, proseje, aromatizuje, okyselí Výroba
7
K šumícím práškům se řadí i cukrovinky plněné šumící směsí
Šumivá směs se vyrábí smícháním dokonale vysušené kyseliny citrónové, jedlé sody a cukru Kandytová hmota musí mít nízký obsah vody Šumivá směs k plnění
8
Šuměnky
9
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.