Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Speciální výrobky Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Speciální výrobky. Klíčová slova: Speciální výrobky, diabetik, cukrovka, sladidla, fruktosa. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_23
3
Význam, rozdělení, náhradní sladidla
Speciální výrobky Význam, rozdělení, náhradní sladidla
4
Speciální výrobky Výrobky pro diabetiky
Stálé zvyšování počtu nemocných cukrovkou Cukrovka – civilizační nemoc, tělo má nedostatek hormonu inzulínu, snížení využití glukosy, zvýšení hladiny krevního cukru, nemoc látkové výměny
5
Suroviny Fruktosa nebo syntetická sladidla
Kakaové součásti – kakaová hmota, kakaový prášek, kakaové máslo Sušené mléko Jádroviny Sušené a kandované ovoce Aromatické a chuťové látky Emulgátory
6
Sladidla Fruktosa, sorbit atd. Ideální sladidlo má tyto vlastnosti
Nízká energetická hodnota Sladká chuť bez vedlejších příchutí Zdravotní nezávadnost Stabilita při technologickém zpracování Výrobní a cenová dostupnost a přijatelnost
7
Výrobky pro diabetiky Dia hořká čokoláda Dia mléčná čokoláda
Dia pastilky ovocné
8
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.