Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Instalace RFID v muzeu Prado v Madridu Ján Rýzek, Pavel Zajíček

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Instalace RFID v muzeu Prado v Madridu Ján Rýzek, Pavel Zajíček"— Transkript prezentace:

1 Instalace RFID v muzeu Prado v Madridu Ján Rýzek, Pavel Zajíček

2 Muzeum Prado „Museo del Prado“ v Madridu je největší a nejznámější španělské umělecké muzeum. Bylo založeno jako muzeum maleb a soch. Sbírka obsahuje více než 5000 maleb, fotografií, 1000 mincí a medailí a téměř 2000 dekorativních předmětů. Sochařství je zde zastoupeno více než 700 sochami.

3 Knihovna

4 Knihovna Specializovaná knihovna slouží pro vědecké účely. Obsahuje:
svazků Sbírka asi knih vydaných před rokem 1900 66 titulů časopisů 50 studijních míst Není dovoleno půjčování mimo prostory knihovny

5 Pravidla Badatelé musí předem vyplnit žádost, obsahující především:
Předmět bádání Důvod zkoumání materiálů Datum návštěvy Osobní údaje badatele Při příchodu se musí legitimovat. Maximálně lze prohlížet 5 knih nebo 10 dokumentů.

6 RFID v knihovně V knihovně byl instalován společností Nedap moderní systém RFID pro identifikaci a zabezpečení knih. Tento systém zaručuje dokonalý přehled a bezpečnost použitím pokrokové technologie.

7 Vybavení RFID Pracovníci knihovny používají pracovní stanice s připojenou anténou pro zabezpečení kontroly studovny. Zařízení je napojeno na informační systém, který eviduje veškeré materiály vypůjčené každým z návštěvníků. Tento dokonalý přehled spolu s bezpečnostními branami předchází ztrátám knih.

8 Vracení knih Knihy lze vracet pouze na stojany nebo stoly, které jsou k tomu určeny. Zpět do regálů je ukládají pouze pracovníci knihovny.

9 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Instalace RFID v muzeu Prado v Madridu Ján Rýzek, Pavel Zajíček"

Podobné prezentace


Reklamy Google