Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výroba dezertních hmot 1
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba dezertních hmot 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba dezertních hmot Klíčová slova: Dezertní hmoty, suroviny na výrobu, rozdělení hmot Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_06
3
Výroba dezertních hmot
Suroviny na výrobu Základní rozdělení hmot
4
Suroviny na výrobu dezertních hmot
Kakaové součásti – kakaová hmota, kakaový prášek, kakaové polevy, čokoládové polevy Jádroviny Mléčné výrobky Ovocné výrobky Tuky Cukerné látky Lihoviny, káva, aromatické látky
5
Suroviny Výběrem a poměrem používaných surovin lze připravit řadu hmot
Hmoty mají odlišné technologické a chuťové vlastnosti Rozdělení hmot je obtížné Receptury na výrobu jsou velmi různé
6
Základní rozdělení dezertních hmot
Nugátové Fondánové
7
Základní rozdělení dezertních hmot
Marcipánové Griliášové Krokantové
8
Základní rozdělení dezertních hmot
Lanýžové Tukové
9
Základní rozdělení dezertních hmot
Hranice mezi jednotlivými druhy hmot není přesně vymezena Rozhoduje obsah výchozích surovin Např. fondánová hmota s přídavkem tukové nebo obráceně
10
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.