Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s druhy zeleniny s vlastnostmi ovoce a použití. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Tykev, dýně, rebarbora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_15
3
Zelenina s vlastnostmi ovoce Do této skupiny zařazujeme zeleninu, která má podobné vlastnosti, zpracování a používání jako ovoce
4
1. Tykev Jednoletá rostlina, plazivá nebo popínavá (cuketa, patizon) Žluté květy Plody kulaté, vejčité, protáhlé nebo hruškovité Hmotnost přes 10 kg Dužina bílá, žlutá Trvanlivý plod obr.1
5
Plody kulovité, vejčité Barva zelená
2. Cukrový meloun - dýně Plody kulovité, vejčité Barva zelená obr.2 obr.3
6
Pěstuje se na jednom místě až 10 let Sklízí se listy s řapíky
3. Reveň – rebarbora Pěstuje se na jednom místě až 10 let Sklízí se listy s řapíky Barva červená, zelená Tepelně se upravuje obr.4
7
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, s. ISBN Obr. 1: [online].[ cit ]. Dostupné z www: Obr. 2: [online].[ cit ]. Dostupné z www: Obr. 3: [online].[ cit ]. Dostupné z www: Obr. 4: [online].[ cit ]. Dostupné z www: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.