Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management"— Transkript prezentace:

1 Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management

2 F B management v ubytovacím zařízení
Úkol stravovacího úseku? Poskytování stravovací služby především ubytovaným hostům

3 Druhy stravovacích služeb
Snídaně od časných ranních hodin Celodenní stravování Oddělené, vyhrazené stravování Podávání pokrmů a nápojů do hotelových pokojů – etážová služba Rychlé občerstvení

4 Dělení stravovacího střediska
Výrobní část – kuchyně, přípravny, příruční sklady Odbytová část – restaurace, bary, vinárny a ostatní

5 Jak prezentujeme nabídku odbytových středisek?
Nabídkovými lístky = jídelní lístek, nápojový lístek, menu

6 Náležitosti jídelního lístku
Označení výrobce , tj. označení provozovny Datum platnosti Názvy výrobků Cena za výrobek Množství – gramy, ml, cl, l

7 F B manažer Vypracovává rozpočet tržeb a nákladů
V souladu s normami stanovuje hygienické a technické předpoklady provozu Ve spolupráci se šéfkuchařem sestavuje jídelní lístek a menu Určuje cenovou skladbu podávaných pokrmů Organizuje nákup, prověřuje vlastní nabídky a podporu prodeje

8 Šéfkuchař – v oblasti výroby odpovídá zejména za:
Celkovou činnost a plynulý chod výroby Sestavování výrobních programů Kontrolu práce podřízených pracovníků Dodržování zásad poctivého prodeje Řízení procesu zásobování zbožím, surovinami a pomocným materiálem Údržbu a modernizaci výrobního střediska Dodržování předpisů Dodržování zásad hospodaření s energiemi Přímo řídí : asistenta šéfkuchaře, kalkulanta, kuchyňkou hospodyni

9 Asistent šéfkuchaře Zastupuje šéfkuchaře

10 Kalkulant Provádí výpočet cen a vede kalkulační a cenové listy
Zpracovává podklady pro tisk j.l. Provádí výpočet slev na různé gastronomické akce Vypracovává škodní protokoly, výtěžnost surovin

11 Kuchyňská hospodyně Řídí pracovníky v umývárnách, zodpovídá za výsledky jejich práce Dohlíží na dodržování předpisů

12 Řízení odbyt. střediska
Vedoucí restaurace – řídí, plánuje a kontroluje práci podřízených číšníků


Stáhnout ppt "Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management"

Podobné prezentace


Reklamy Google