Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Agroturistika a venkovská turistika
Nové trendy - sezóna 2017
2
Kvalita služeb v agroturistice a venkovské turistice - standardy
Podpora tvorby produktů VT a AgT na celostátní a regionální úrovni
3
POCIT BEZPEČÍ VNÍMANÁ PÉČE – někdo se o mě stará POZORNOST – někomu na mě záleží
4
Certifikace kvality služeb ve venkovské turistice a agroturistice
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
5
Stavebnice certifikací a značek
6
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Nahradila dosavadní certifikaci ubytování v soukromí. TŘÍDA 2 – 4 kytičky KATEGORIE Obytná místnost (samostatný pokoj, apartmán) Ubytovací objekt (chata, chalupa) Malý kemp Kapacita 20 / 35 lůžek Platnost 3 roky
7
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Sestavil Svaz venkovské turistiky a agroturistiky za podpory Ministerstva pro místní rozvoj a Fóra cestovního ruchu. Klasifikace je platná od
8
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Přechodné krátkodobé turistické ubytování v minimálně 1 a maximálně ve 4 ubytovacích jednotkách v rodinném domě, bytovém domě nebo ve stavbě pro rodinnou rekreaci v objektu stavby pro rodinnou rekreaci.
9
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Kategorie: Pokoj pro hosty Apartmán pro hosty Objekt pro rekreaci Malý penzion
10
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Třídy: * Tourist ** Economy *** Standard **** First Class
11
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Každá kategorie ubytování v soukromí je definovaná povinnou skladbou místností, prostor a služeb. Části hodnocení / kategorie Pokoj pro hosty Apartmán pro hosty Objekt pro rekreaci Malý penzion 1. Předpoklad účasti 2. Celkový dojem 3. Příjezd, přijetí 4. Všeobecné vybavení 5. Minimální velikost pokoje APARTMÁNY / POKOJE 6. Minimální velikost apartmánu (včetně kuchyně a hygienického zařízení) 7. Vybavení lůžkové části 8. Vybavení pokoje 9. Hygienické zařízení 10. Vybavení apartmánu 11. Kuchyně, kuchyňský kout 12. Služby 13. Místnost pro stravování a denní odpočinek hostů
12
Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí
Nový technický předpoklad kvality ČSKS Platnost certifikátu 3 roky Provozovatel - IČO
13
Stavebnice certifikací a značek
14
Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Sestavil Svaz venkovské turistiky a agroturistiky za podpory Ministerstva zemědělství. Klasifikace je platná od
15
Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Kategorie: Dovolená na statku Dovolená na venkově Zážitky na venkově
16
Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Čistokrevná agroturistika Zemědělský podnikatel Certifikované ubytování + služby vytvářející program
17
Ubytování hostů probíhá výhradně v zemědělském areálu
Travnatá plocha pro relaxaci a odpočinek Zázení pro přípravu jídel Přivítání hostů Informační složka Informace o akcích a aktivitách Spolupráce - pokud je možná a vítaná Regionální potraviny a výrobky Pojištění zákonné odpovědnosti
18
Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Certifikované ubytování + služby vytvářející program IČO
19
procházka s průvodcem cyklovýlet grilování ochutnávka regionálních produktů ukázka řemesla tvoření autorské čtení posezení s hudbou prohlídka hospodářství jízda na koni nebo v kočáře možnost vyzkoušet si vaření regionálních specialit, péči o zahradu, pěstování bylinek, péči o zvířata atd.
20
Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky
Pravidedlně se opakující program: zemědělství, lesnictví, víno, ovoce, zelenina, bylinky, přírodní zahrady, regionální řemesla, příprava potravin, činnosti související s krajinou, ochranou přírody, domácí faunou a flórou, umění a kultura, zdraví.
21
Certifikace – aktuální stav
Navázání spolupráce s DM Navázaná spolupráce s ASZ Proškolení certifikačních komisařů Sestavení certifikačních komisí Tvorba dokumentů elektronické certifikce
22
Certifikace – aktuální stav
23
Podpora tvorby produktů VT a AgT na celostátní a regionální úrovni
Management značky Vzdělávání Propagace Festival ŽIVO
24
Management značky
25
Vzdělávání legislativa – potraviny, ubytovací služby apod. pojištění
nové trendy v rezervacích pobytů a služeb příprava turisticky atraktivních služeb – interpretace místního dědictví EET to důležité a použitelné z marketingu a další podle potřeby.
26
Propagace MMR MZE FB Blogeři Tištěný katalog
27
Festival ŽIVO
28
Ing. Zdenka Nosková zdenkanoskova@svazvt.cz www.svazvt.cz
Děkuji za pozornost! Ing. Zdenka Nosková
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.