Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sójové a kokosové cukrovinky 1

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sójové a kokosové cukrovinky 1"— Transkript prezentace:

1 Sójové a kokosové cukrovinky 1
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Sójové a kokosové cukrovinky 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Sójové a kokosové cukrovinky Klíčová slova: Sója, kokos, odhořčování, rychlomixér Stephan Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_13

3 Sójové a kokosové cukrovinky
Zpracování sójových bobů Výroba dezertních hmot ze sóji

4 Zpracování sójových bobů
Sója se zpracovává do dezertních hmot z důvodu neustálého růstu cen mandlí, oříšků a perzika. Základní surovinou jsou odhořčená sójová mouka a krupice

5 Zpracování sójových bobů
Boby obsahují příměsi a nečistoty Hrubé nečistoty se odstraňují v aspirátoru Prach a plevy se odsají ventilátorem Železné předměty magnetem Kaménky se odstraní v pračce Odhořčování se provádí v odhořčovacích duplikátorových pracích šnecích Mletí sójových bobů – mlýnské stolice

6 Výroba dezertních hmot ze sójapánu
Suroviny Odhořčená sójová mouka nebo krupice Cukr Škrobový sirup

7 Technologie výroby Používá se rychlomixér Stephan
Vloží se suroviny, současně se dávkuje pára Mixuje se 10 minut, teplota hmoty 105 °C Vakuování , odtažení páry, hmota se ochladí na 40 °C, množství vody 10 % Aromatizace hmoty, konzervace kyselinou sorbovou Chuť se zvýrazňuje přídavkem kandovaného ovoce, sušeného mléka, kakaového prášku a dalších přísad

8 Kokosové cukrovinky Vyrábí se tyčinky Koko
Z kokosové hmoty se vyrobí vložky Máčí se v máčecím stroji do čokoládové polevy

9 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Sójové a kokosové cukrovinky 1"

Podobné prezentace


Reklamy Google