Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Škola SOU a ZŠ Planá Číslo projektu CZ.1.07/ / Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie Tematický okruh Polévky a přílohy Název materiálu Vložky a zavářky do polévek Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_06(20) Autor Ing. Petra Pechová
2
Anotace Cílem prezentace je seznámit žáky s přípravou vložek a zavářek do polévek. Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce. Materiál je určen pro výklad nové látky a interaktivní práci ve výuce.
3
Vložky a zavářky do polévek
Ing. P. Pechová, 2012
4
Zavářky do polévek mohou se vařit ve vývaru často vaříme zvlášť
nestejnoměrné porce rozvařily by se (zakalený vývar)
5
Druhy zavářek nudle (vlasové) strouhání kapání
obiloviny (kroupy, vločky, rýže) noky (krupicové, máslové) knedlíčky (masové, játrové, žemlové, morkové, zvěřinové)
6
Vložky do polévek potraviny upravené mimo polévku
vaříme ve vodní lázni, pečeme, smažíme vkládáme do polévky těsně před expedicí
7
Druhy vložek celestýnské nudle fritátové nudle smažený hrášek
pálené koule vaječná sedlina svítek
8
Úkol Vyhledejte na internetových stránkách, jaké suroviny potřebujeme na přípravu domácích nudlí, játrových knedlíčků a smaženého hrášku.
9
Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.