Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Formy rychlého stravování
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).
2
Rychlé stravování považováno za moderní, úsporné zemí původu: USA
rozdělení podle nabízeného sortimentu: fast food restaurace typu mauredo a churasco (steak house) minigril nebo pipigril kebab a gyros patisserie lunch restaurace barbecue pizzerie
3
Fast food speciální sortiment jídel připravovaných před zraky hostů
hamburgery, cheesburgery, hot-dogy plněné taštičky, zmrzliny saláty, hranolky nealkoholické nápoje
4
Restaurace typu mauredo a churasco (steak house)
steaky minimálně na pět způsobů studené nebo teplé omáčky talíř salátu alkoholické nebo nealkoholické nápoje
5
Minigril nebo pipigril
kuřata řízky sladké teplé moučníky
6
Kebab a gyros jehněčí a vepřové maso ořezávané z rotačního grilu
žemle z chlebového těsta zelenina cibule konzumace vstoje nebo přes ulici
7
Patisserie speciální cukrárny teplé moučníky a zákusky ve tvaru pizzy
alkoholické a nealkoholické nápoje
8
Lunch restaurace Skandinávie
za jednotný poplatek výběr ze studeného nebo teplého bufetového stolu nápoje se platí zvlášť samoobsluha
9
Barbecue jídla na roštu nebo na rožni připravována před zraky hostů
10
Pizzerie prodej pizzy k okamžité konzumaci nebo přes pult
11
Kontrolní otázky: Jaké vlastnosti jsou přisuzovány rychlému občerstvení? moderní, úsporné Kde zakoupíte teplé moučníky a zákusky ve tvaru pizzy? v patizzerii (speciální cukrárna) V jakém typu rychlého stravování je možné zakoupit steaky minimálně na pět způsobů? restaurace typu mauredo a churasco (steak house)
12
Jsou v barbecue připravována jídla v kuchyni nebo přímo před zraky hostů?
13
Zdroje: ORIEŠKA, J. Technika služeb cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Idea servis, IBSN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.