Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Myčka. Myčka Úvod Je zařízení pro čištění nádobí. Nacházejí se jak v restauracích, tak v soukromých bytech. Myčka nádobí je připojena na vodovod,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Myčka. Myčka Úvod Je zařízení pro čištění nádobí. Nacházejí se jak v restauracích, tak v soukromých bytech. Myčka nádobí je připojena na vodovod,"— Transkript prezentace:

1

2 Myčka

3 Úvod Je zařízení pro čištění nádobí. Nacházejí se jak v restauracích, tak v soukromých bytech. Myčka nádobí je připojena na vodovod, odpad a elektrickou zásuvku.

4 Historie První zprávy o mechanické mytí nádobí jsou z roku Joel Houghton si patentoval myčku, která byla ovšem stále poháněna ručně za pomoci kliky. První motorem poháněná myčka nádobí vznikla v americkém státě Illinois roku Vynalezla ji Josephine Cochranová. Ta byla poměrně bohatou vnučkou Johna Fitch, vynálezce parníku a vadilo jí časté a zdlouhavé mytí nádobí po večírcích, které pořádala. Její myčka měla horizontálně uložené kolo, na které se pomocí drátěného držáku připevňovalo nádobí. Kolo rozstřikovalo vodu se saponátem a ta myla nádobí. V roce 1924 William Howard Livens vymyslel malou myčku nádobí, která byla vhodná pro domácí použití. Ta už byla daleko více podobná současným myčkám a měla mnoho funkcí, včetně předních dveří pro nakládání, drátěného stojanu pro držení nádobí a rotační rozstřikovač.

5 Princip myčky Na rozdíl od ručního mytí nádobí, které z velké části závisí na ručním kartáčování je fyzicky méně náročnější. Myčky nádobí čistí pomocí proudu horké rozprašované a rozstřikující vody se saponátem a tím jsou rozpouštěny a smývány nečistoty z nádobí. Poté je nádobí několikrát opláchnuto, takto se odplaví zbytky nečistot a mycího prostředku. Nakonec je odčerpána voda a nádobí se suší.

6 Všechno nádobí není vhodné do myčky…
Myčka si velmi dobře poradí s nádobím z porcelánu, skla, varného skla, nerezové oceli a smalovaným nádobím. Nevhodné pro mytí v myčce je stříbrné, zinkové, měděné, hliníkové nebo kovem zdobené nádobí, které v myčce tmavne a ztrácí lesk. Naštěstí se nádobí z těchto materiálů již příliš nepoužívá. Do myčky nepatří také sklo z olovnatého křišťálu, slepované nebo malované a jiné umělecky zdobené nádobí. Stejně tak není vhodné v myčce umývat dřevěné nádobí, které může myčka poškodit vlivem dlouhého namočení a rychlého usušení. Nádobí z plastů lze v myčce umývat, pokud snese vysokou teplotu, případně při snížené teplotě. Bez problémů snese mytí v myčce nádobí určené pro vaření v mikrovlnných troubách.

7 Konec Zdroje: , , %C4%8Dka+- +princip&hl=cs&biw=987&bih=824&tbm=isch&tbnid=Oc1mR630GnrpBM:&imgrefurl=http :// ib14/&docid=pnudkUUab2sQmM&imgurl= mija.cz/imgGalery/mycka.jpg&w=400&h=456&ei=_gmXT5aEI4aztAbEkNzvDQ&zoom=1& iact=rc&dur=446&sig= &page=3&tbnh=131&tbnw=115&start=45& ndsp=22&ved=1t:429,r:1,s:45,i:173&tx=58&ty=71


Stáhnout ppt "Myčka. Myčka Úvod Je zařízení pro čištění nádobí. Nacházejí se jak v restauracích, tak v soukromých bytech. Myčka nádobí je připojena na vodovod,"

Podobné prezentace


Reklamy Google