Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví
ÚVOD
2
Podklady pro výuku Povinné podklady Nepovinné www.kulinarskeumeni.cz
E-learning SOSTP.CZ Nepovinné Učebnice SSSS Ostrava Hrabůvka
3
Doporučená literatura
4
Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži
Obsah 1. ročník 1. pololetí Úvod Tvorba receptů a práce s recepturami Práce s noži Předběžná příprava surovin Základní tepelné úpravy Příprava vývarů Příprava polévek Příprava příloh a bezmasých pokrmů Pololetní zkouška
5
Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení
Obsah 1. ročník 2. pololetí Kulinářská technika vaření Kulinářská technika dušení Kulinářská technika pečení Pokrmy z mletých mas s využitím KT Pokrmy z ryb, mořských plodů a ostatních mas s využitím KT Ročníková zkouška
6
Využití projektu Kulinářské umění
Teoretická část Seznámení se s teoretickými znalostmi potřebnými pro zvládnutí praktické části Využití projektu Kulinářské umění
7
Práce ve skupině Společné hodnocení Úklid pracoviště Praktická část
Nácvik kulinářských technik Příprava pokrmů s využitím kulinářských technik Společné hodnocení Úklid pracoviště
8
Vybavení pro praktickou část
30,- Kč za každý seminář na suroviny Čisté kuchařské oblečení Předepsaný rondon Kuchařské kalhoty Pokrývku hlavy Zástěru Pracovní obuv Vlastní nože Zdravotní průkaz
9
Hodnocení Seminární práce 1x za pololetí
Prezentace dle zadaného tématu Písemná zkouška 2x Formou testových otázek + psané otázky Každé praktické cvičení v kuchyni Hygiena (oblečení, čistota na pracovišti) Technologický postup Prezentace a chuť pokrmu Chování Příprava pokrmů dle zadání – leden, červen
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.