Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PORT.ALL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PORT.ALL."— Transkript prezentace:

1 PORT.ALL

2 PORT.ALL ….. Důvod vzniku? Aktualizace kontaktů členů JSDHO pro svolávání Zpracování ZOZ novým OnLine systémem On-line zadávání změn stavu techniky u JSDHO Vytvořit Portál pro JSDHO, na kterém se budou navzájem komunikovat a informovat. Snaha umožnit JSDHO využívat systém HZS pro snadnější aktualizaci údajů jednotky.

3 Co tedy je Port.All… Technologicky se jedná o webovou aplikaci pro JSDH. Slouží k evidenci všech potřebných informací v rámci jednotky a synchronizaci těchto dat s databází HZS. Databáze je přístupná z jakéhokoliv počítače, bez nutnosti předchozí instalace. Jedinou podmínkou je webový prohlížeč a připojení k internetu. Přístup z domu, z práce, ze zbrojnice, z úřadu, z mobilních zařízení (tablet, smartphone). Datově propojen s informačním systémem HZS kraje - výměna dat prostřednictvím „datových balíčků“. Propojení prostřednictvím sítě Internet je šifrované a zabezpečené.

4 Aplikace PORT.ALL je portálem, který sdružuje nejdůležitější informace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů s působností na území České republiky. Cílovou skupinou uživatelů této aplikace jsou jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí a jejich členové, dále osoby zastupující zřizovatele JSDHO. Systém navazuje na existující aplikaci ZOZ offline a na sadu aplikací používaných u HZS. Aplikace udržuje data o jednotkách SDH, jejích členech včetně kontaktů, spolupracujících firmách nebo odběratelích služeb, vede evidenci strojní techniky a provozních kapalin, nechybí kniha jízd a prací a modul pro sběr a zadávání událostí o zásazích. Nechybí ani kontrolní sestavy a export dat do elektronické podoby nebo přímý tisk na tiskárně. Při vývoji aplikace byl kladen důraz na jednoduchost ovládání, rychlost získávání informací i snadnost při zadávání dat do systému. Pro maximální komfort uživatelů i jednotek samých, je aplikace napojena na systém HZS příslušného kraje, do kterého JSDHO spadá. Díky tomu jsou důležitá data odesílána i přijímána zcela automaticky a není již třeba zasílat y o prováděných zásazích nebo telefonické ohlašování změn osob.

5

6 Zpracování datových balíčků
Prostřednictvím služby - PortalAutoImport: 1) Určeny pro přímé zpracování do DB kraje (automatický import – dostupnost osoby, kontakty na osobu, pořadí vyrozumění osoby, stav techniky). 2) Ponechán pro zpracování ruční uživatelem IKIS II. nebo SSU/ZOZ (nová osoba, technika, ZOZ).

7 Evidence osob Po každé změně v evidenci osob - provést export osoby!!!
Nesmí se přepisovat osoba na jinou (vazba na další evidence - příslušníci HZS, absolvované kurzy, odborná přípravy, apod.). Správný postup - odebrat funkci členovi, popř. ho úplně zneplatnit (pokud není předpoklad, že se do jednotky v budoucnu vrátí) a pak založit novou osobu; po importu balíčku s novým členem JSDH se u provázaných záznamů zobrazí zeměkoule; zadávání kontaktů příslušníků HZS - pokud je člen JSDH a zároveň příslušník HZS vyrozumíván z titulu své funkce pomocí AMDS - pořadí při vyrozumívání konzultovat s určeným příslušníkem HZS; starostové a místostarostové - nezadávat přes Portál, pokud není členem JSDH. Je-li členem JSDH, musí být vzhledem k jeho zařazení do krizového vyrozumívání zadáno správně pořadí při vyrozumívání - konzultovat s určeným příslušníkem HZS. Vyrozumívání starostů a místostarostů pomocí výjezdových SMS zajistí HZS JčK pomocí automatických akcí bez vazby na Portál; vyrozumívací zařízení (Pelig, JAY, apod.) - aktivaci vyrozumívacích zařízení zajistí HZS JčK pomocí automatických akcí bez vazby na Portál.

8 Základní údaje Jméno, Příjmení – nepřidávat za jméno a příjmení mezery, nezaměňovat příjmení se jménem; Funkce - pokud má osoba přiřazenu funkci, je automaticky zařazena do vyrozumívání,  u osoby se nedá se použít víc funkcí – zadat vyšší funkci; Do odvolání nezadávat řidičský průkaz a zaměstnavatele - dochází k chybě při zpracování u HZS. Adresa dávat přednost číslům domů z registru (vazba na celostátní číselník RÚIAN) Kontakty telefonní čísla psát bez mezer a bez mezinárodního předčíslí nezapomínat zatržítka u kontaktů (Pref. SMS, Pref. hlas); mobily nečlenů - zadávat do evidence osob a použít funkci Neurčeno - pokud má u kontaktu zadáno Pref. SMS, bude kontakt zařazen mezi čísla, na která jsou zasílány výjezdové SMS - neovlivňují se tak počty členů v jednotce; při požadavku na vyrozumívání člena na víc kontaktů - zadat ho jako druhou osobu a u ní zadat funkci Neurčeno;

9 Technika Po každé změně v evidenci techniky - provést export příslušné techniky!!! Nesmí se přepisovat technika na jinou (vazba na další evidence HZS - ZOZ, apod.). Správný postup - zrušit neplatnou techniku a založit novou; po importu balíčku s novou technikou se u provázaných záznamů zobrazí zeměkoule; zadávání nové hlavní techniky - provádí denní technik strojní služby   prodej techniky - hlavní i pomocnou techniku převádí denní technik strojní služby; rušení - provádí denní technik strojní služby.

10

11 Stav techniky Na základně – připraveno k zásahu. Technika mimo provoz.
Hospodářská nebo kondiční jízda. Změna stavu techniky: Označit techniku – aktuální stav – uložit – EXPORTOVAT!!

12 Zpráva o zásahu Vlastní založení ZOZ – v okamžiku ukončení události OPIS dochází k automatickému exportu kompletních dat o události na PORT.ALL, zde je všem zasahujícím JSDH k dispozici. VJ zpracují svoji dílčí ZOZ a odešlou ji datově na HZS JčK. Pracovník HZS v SSU/ZOZ provede export a odeslání dat do PORT.ALL – VJ doplní DZOZ a následně exportem odešle zpět.

13 Nástěnka, vzkazy

14

15 Kontakt Evidence osob por. Mgr. Klára Lebedová odd. IZS a služeb
Krajské ředitelství HZS JčK Pražská 52 b, České Budějovice tel.: mobil: Administrátor kpt. Ing. Pavel Hanus tel.: mobil: Evidence techniky por. Ing. Jaroslav Joza odd. IZS a služeb Krajské ředitelství HZS JčK Pražská 52 b, České Budějovice tel.: Zpracování ZOZ Velitelé příslušných stanic HZS

16 http://jsdh.izscr.cz/ Port.all - web
V případě problémů se spuštěním nejprve vyzkoušet jiný webový prohlížeč!!!

17 První přihlášení

18 První přihlášení Uživatelské jméno: např. Novakj00 Heslo: aaa
Po prvním přihlášení změnit heslo!!!!! (→ Nastavení→uživatelská práva→změnit heslo)


Stáhnout ppt "PORT.ALL."

Podobné prezentace


Reklamy Google