Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilŽaneta Fišerová
2
LSFF: 17. – 23. října 2016, ČZU v Praze
5
Již přes 30 let se věnuje jako psycholog problematice obezity. V r. 1990 založila společnost STOB (STop OBezitě). Vytvořila metodiku která vychází z kognitivně behaviorální psychoterapie a pomáhá všem, kteří chtějí hubnut s rozumem. Metodika neochuzuje o požitek z jídla, ale mění postupně nevhodné stravovací a pohybové návyky, které přivedou hubnoucí nejen k trvalým váhovým úbytkům, ale i ke zvýšení kvality života. V roce 2010 iniciovala vytvoření komunitního webu STOBklub (www.strobklub.cz) pro nejširší veřejnost, kde je zaregistrováno již 160 000 lidí. Je členkou výboru Obezitologické společnosti, autorkou řady publikací. 22. října pořádá STOB konferenci Dialogem ke zdraví a 23. října již jubilejní Den zdraví s atraktivním programem - info na www.stob.cz PhDr. I VA M ÁLKOVÁ LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry
6
Je v současnosti nejvýraznější česká specialistka na výživu a zdravotní prevenci. Zpopularizovala u nás Zdravý talíř, který rychle nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu. Je také odbornou garantkou přelomové iniciativy Skutečně zdravá škola, která usiluje o regulaci bufetů a prodeje sladkostí ve školách, po vzoru vyspělejších zemí. Autorka výživových doporučení: Zdravého talíře a stránek www.margit.cz nabízejících blog, encyklopedii a první pomoc pro řešení zdravotních potíží. www.healthyplate.eu www.zdravakuchyn.cz PharmDr. M ARGIT S LIMÁKOVÁ specialistka na zdravotní prevenci a výživu LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry
8
Pedagog a vědecký pracovník (Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická Praha). Vyučuje předměty Výživa a výživová politika; Nutraceutika a funkční potraviny; Dietologie; Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy. Jako experta ho využívá řada velkých společností potravinářského průmyslu, např. Korunní, Vitana aj. Je členem vědeckých rad a řešitelských kolektivů v řadě vědecko- výzkumných pracovišť v ČR, autorem vědeckých a odborných publikací, spoluautorem knih: D OC. I NG. J AN P ÁNEK, CS C. LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry
9
Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy v oblasti a zdraví těla i mysli s celostním přístupem, ve kterých vychovává nejen výživové poradce. Spolupracoval s ČT na realizaci pořadu "Pod pokličkou". Je autorem oblíbených webů Škola zdravého vaření (www.skolazdravehovareni.cz) a Vysněná postava (www.vysnenapostava.cz), své názory na zdraví prezentuje na www.receptyprozdravi.cz. Napsal 5 knih, některé byly vydány zahraničí. Od ukončení aktivní sportovní kariéry realizuje experimenty se stravou s cílem ovlivnit svůj metabolismus ve vztahu ke zdraví a pohybové aktivitě, v posledních létech zaměřené na jednotlivé formy vegetariánství. Je zastánce holistického přístupu ke stravování, spojuje poznatky západní vědy a východních kultur. Mgr. M ARTIN J ELÍNEK LSFF: 20. 10. 2016 v 11:30 - Aula ČZU Diskuse: Kvalita potravin – tradiční vs. alternativní výživové směry
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.