Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilAdam Pokorný
1
Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTeO.1205.2F Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastKavárny Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhPříprava káv s alkoholem Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, 16 - 19 let AnotacePrezentace komplexně seznamuje žáky postupem přípravy káv, pro jejichž přípravu je použitý alkohol. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaVaječný likér, whisky,koňak, gin, espresso DatumDatum vytvoření – 1 3. 2013
2
Káva s alkoholem
3
Irská káva Ve speciálním stojánku rozpustíme třtinový cukr s whisky Přidáme kávu a mírně našlehanou šlehačku
4
Postup přípravy Irské kávy
5
Kávy s alkoholem Francouzská káva Velké espresso, koňak, šlehačka Alžírská káva Espresso káva, vaječný likér, šlehačka Pařížská káva Velké espresso, čokoládový likér, šlehačka
6
Holandská káva Velké espresso, gin, šlehačka Ruská káva Velké espresso, vodka, šlehačka Italská Velké espresso, amareto, šlehačka
7
Úkoly Při přípravě Irské kávy zahříváme ………… s ……. Pro přípravu Alžírské kávy použijeme ……. likér. Holandská káva se připravuje z …………. Italská káva se připravuje z italského likéru …….
8
Zdroj Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna. 2010 ISBN:8071687529
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.