Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda."— Transkript prezentace:

1 B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda

2 -uvařit v jednom hrnci dohromady 30 dkg hovězího a 30 dkg vepřového masa -uvařit v druhém hrnci ½ až 3/4 kg červené řepy,cca 20 dkg mrkve a možno 10 dkg petržele - zeleninu oloupat a nakrájet na malé kostečky - maso rovněž nakrájet na malé kostečky - oba vývary spojit, vložit tam nakrájenou zeleninu a maso čase přidat cca 1/4 kg čerstvého zelí ( může být i kysané, musí se však proprat) nakrájeného na drobné nudličky a dále dusit -přidat bobkový list, dvě vrchovaté polévkové lžíce rajského protlaku nebo kečupu, trochu octa,nepatrně cukru, dochutit solí a pepřem -na talíři ( lépe polévková miska) přidat polévkovou lžíci kyselé smetany, kterou možno pro vzhled i chuť posypat petrželí, pažitkou nebo koprem. A dílo je hotové. Toto množství by mělo stačit na 4 až 6 porcí, v závislosti, jak jsou jedlíci při chuti Pokud chcete variantu ukrajinského boršče, tak tam ještě přidáte na kolečka nakrájený párek. Pokud chcete boršč polský, tak je to jenom solí a pepřem dochucený prostý vývar z červené řepy a podává se k tomu pirožek. Dobrou chuť ! Napište mi jak Vám to chutnalo ! Předpis na boršč - text -oloupat dvě větší cibule, nakrájet na kostečky a dusit na sádle, po nějakém - až je hotovo přidat podušenou cibuli a zelí do spojených vývarů

3 Příprava spojeného bujonu Zeleninový bujon Masový bujon Červená řepa 700 g Mrkev 200 g Petržel 100 g vařit scedit zelenina bujon Vepřové 300 g Hovězí 300 g vařit scedit maso bujon Spojené bujony Nařezat na kostečky

4 Další úpravy Cibule 100g Zelí 250 g dusit Spojené bujony Kečup Ocet Sůl Cukr Pepř Bobk.list boršč smetana


Stáhnout ppt "B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda."

Podobné prezentace


Reklamy Google