Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MĚŘENÍ PRŮTOKU SPALIN. MOTIVACE??? Kjótský protokol, dohoda uzavřená k Rámcové úmluvě Spojených národů o změně klimatu  SNÍŽIT vypouštění skleníkových.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MĚŘENÍ PRŮTOKU SPALIN. MOTIVACE??? Kjótský protokol, dohoda uzavřená k Rámcové úmluvě Spojených národů o změně klimatu  SNÍŽIT vypouštění skleníkových."— Transkript prezentace:

1 MĚŘENÍ PRŮTOKU SPALIN

2 MOTIVACE??? Kjótský protokol, dohoda uzavřená k Rámcové úmluvě Spojených národů o změně klimatu  SNÍŽIT vypouštění skleníkových plynů o 5,2 % v porovnání s úrovněmi zaznamenanými v roce 1990.

3 ? Jak sledovat ?  Vhodným průtokoměrem umístěným v komíně průmyslových topenišť  Vhodný průtokoměr = „průtokoměr spalin“

4 Primární prvek měřící sondy  Pitotova trubice Trubice tvaru L Vyústění proti směru proudění (tekutina dále vstupuje do užšího a delšího ramena) Na výstupu je rozdíl tlaků (princip měření rozdílu tlaku) Annubar (víceotvorová rychlostní sonda)

5 Čištění Nečistoty by neměli teoreticky významně ovlivnit naměřené hodnoty -> !POZOR! však na extrémní případ (úplné ucpání) Základní postupy čistění měřící sondy: – Mechanické čištění (univerzální, účinnější, nutné vyjmout sondu ) – Profukování (proudem teuktiny) Vždy musíme postupovat šetrně vůči sekundárním prvkům průtokoměrnné sondy

6 Výhody průtokoměrných sond ANNUBAR V porovnání s jinými průřezovými měřidly (např. clony), jsou tyto sondy schopny fungovat v proudu média obsahujícího prach a nečistoty Tvar primárních prvků je volen tak, že cizí částice v proudu sondu spíše obcházejí Současné modely disponují bočními komorami, které usnadňují profukování sondy ( Emerson) Umožňují měřit s dostatečnou přesností a spolehlivostí pro sledování emisí skleníkových plynů

7 Sonda Annubar Emerson type 485 Konzolové provedení s namontovanou ventilovou soupravou

8 Zdroj: – odbornecasopisy.cz – elektrorevue.cz


Stáhnout ppt "MĚŘENÍ PRŮTOKU SPALIN. MOTIVACE??? Kjótský protokol, dohoda uzavřená k Rámcové úmluvě Spojených národů o změně klimatu  SNÍŽIT vypouštění skleníkových."

Podobné prezentace


Reklamy Google