Kreativní centrum Brno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Advertisements

SETKÁNÍ SOUSEDŮ NAD PRAHOU
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Podpora kulturních a kreativních průmyslů z úrovně města Jakub Rybář, Tereza Chrástová Kancelář strategie města Brna Nová scéna Národního divadla Praha.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
návštěvníků 300 více než 300 akcí na území celé České republiky 4316 dny otevřených dveří v Praze na 43 místech, v Brně na 16 místech, v mnoha.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Informační kulturní portál
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Statutární město Ostrava
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Práce s publikem Kancelář Kreativní Evropa – Kultura Magdalena Müllerová.
Modus Architects. Zakladatelé Sandy Attia a Matteo Scagnol V roce 2000 založeno poté, co dokončili své studium na Harvardově univerzitě Heterogenní přístup.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Studentský projekt Gymnázium Roudnice nad Labem Nenechme to spadnout…
Dotační projekty Vysokého Mýta
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Aktivity pro seniory v Brně - Líšni PROJEKT RÉVA ZPRÁVA O ČINNOSTI 1. pololetí 2016.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
EXPO 2015, Milán (IT), Nabídka spolupráce na prezentaci Jihomoravského kraje.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Regionální setkání mateřských center Kraje Vysočina Daria Čapková.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Integrované projekty měst
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Kreativní centrum Brno Zkušenosti z přípravy projektu Mgr. Tereza Chrástová Kancelář strategie města Kancelář primátora, Magistrát města Brna

Historie Inkubátor/vědecko-technický park pro kreativní průmysl

Pracovní setkání

Výběr lokality Zajímavá lokalita Dobře dopravně dostupná V „zanedbané“ oblasti Možnost pronájmu bytů v okolí Dostatečně veliký objekt V majetku města

Proč ? podpora začínajících podnikatelů v kreativních průmyslech nabídka prostor pro volnou tvorbu revitalizace městské čtvrti, otevření oblasti pro veřejnost umožnění realizace kreativních nápadů v Brně

Káznice Bratislavská, Soudní, Cejl Bývalý sirotčinec, vězení, vojenská káznice, archiv, sídlo policie „Zanedbaná“, ale velmi zajímavá lokalita Blízkost městského centra

Kreativní centrum Brno Prostory pro začínající podnikatele v kreativních průmyslech- inkubátor Prostory pro umělce- ateliery, ubytování, zkušebny… Prostory pro veřejnost- galerie, kavárna, divadelní sál, taneční sál, prostor pro NGOs, workshopy, obchůdky, byty…

Akce v objektu Městské zásahy Dny evropského dědictví Mezinárodní workshop studentů architektury Divadelní představení Výstava fotografií

Konference Kreativní Brno Role kreativity v rozvoji měst

Výzvy Město bude financovat přípravu Kreativního centra- tvorba konceptu Kvalitní projektový management Široká síť kreativních lidí Nesnažit se nikoho měnit Stavět projekt na solidních základech Zapojení velkého množství partnerů Neviditelná a velmi časově náročná práce

Vize lokalita Identita (DNA) trh koncept proveditelnost Vytvořit startovací dokumenty = součástí bude organizační struktura projektu a finální akční plán Není jasný vhled do trhu kreativních průmyslů v Brně. Pro postavení projektu na solidních základech bude jeden z prvních kroků kvantitativní a kvalitativní výzkum trhu kreativních průmyslů v Brně. Rozhodnutí o klíčových stakeholderech Po marketingovém průzkumu bude následovat výzkum identity a místní features jako podkladů pro koncept Historie místa, budovy, umístění ve městě, územní a funkční napojení s okolní oblastí Výzkum identity vychází z vkladů stakeholderů. Budou provedeny rozhovory a workshopy pro získání těchto informací. Bude to trvat čtyři měsíce. KONCEPT Vytvoření konceptu na základě lokality, trhu kreativních průmyslů a identity místa získaných v první fázi Pak bude vytvořena „spatial study“ budovy Vytvoření tří odlišných programových scénářů a vytvoření konceptů Vytvoření přehledu možností spolufinancování a plán etapizace projektu. Výsledkem je studie proveditelnosti. Fáze bude trvat čtyři měsíce Finální rozhodnutí o výběru nad programovými koncepty. Bude pojmenována identita a základní hodnoty projektu. Pokud jsou klíčový uživatelé, budou jejich požadavky dokončeny v této fázi. Vybraný architekt bude osloven. Projekt bude žádat o EU granty. Bude vytvořena investiční struktura projektu. Tato fáze bude trvat tři měsíce. koncept proveditelnost

Děkuji za pozornost! chrastova.tereza@brno.cz