Rybníky a rybníkářství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vodní elektrárny Jakub Karpíšek 7. B 13 let ZŠ a MŠ Tasovice 374
Advertisements

Chráněná území v Olomouckém kraji
Vytvořila Beata Duchková
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_6 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Cíl Start Cíl Start.
vypracoval: Jan Hladký
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Jihočeský kraj C.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder. VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky.
Hospodářsky významné ryby a ptáci.
Jihomoravský kraj.
Česká republika: Přehrady Hospodářský zeměpis
Jihočeský kraj - procvičování
Jihočeský Kraj David Němec.
Cestujeme po jižních Čechách
Vodní nádrže.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Jihočeské pánve Jaroslav Holeček 9.B
Jihočeský kraj Martin Klimeš Jakub Kobza 9.A „kraj vody“
Česká republika Horopis II.
Česká republika Vodstvo
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
HYDROLOGIE Mgr. Iva Lulayová.
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Jihočeský kraj Rozloha – km2

Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Jihočeský kraj.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Příroda naší republiky
Vodní elektrárny Dlouhé Stráně.
Uvedené číselné hodnoty jsou jen přibližné, neboť různé prameny uvádějí různé a mírně odlišné údaje. Zeměpisné rekordy Česka Hudba: Mike Oldfield.
Jihočeský kraj. Povrch: Šumava (Plechý 1378m.n.m.), národní park Třeboňská pánev, Českobudějovická pánev, Novohradské hory, ze severu zasahuje Středočeská.
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
Třeboň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_09 Název materiáluVodstvo.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření29.10.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Česká republika – Jihočeský kraj
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Za Jakubem Krčínem Autor: Ivana Tesařová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_13_Třeboňská_soustava_rybníků_kh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
VY_52_INOVACE_16_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Rybníky a rybníkářství

Největší rybníky Největší rybník v české republice je rybník Rožmerk(647 ha) na Třeboňsku v jihočeském kraji.

Rybník Rožmberk Rožmberk je rozlohou největší rybník v Jihočeském kraji a v České republice.Nachází se v okrese Jindřichův Hradec přibližně 6 km severně od centra Třeboně. Délka hráze je 2430 m, šířka u paty 55 m, v koruně 13,5 m a výška 11,5 m. Rozloha vodní plochy činí 489 ha.Objem zadržené vody 6,2 mil. m. Maximální hloubka dosahuje 10 m. Leží v nadmořské výšce 426 m.

Jakub Krčín Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan (1535 Kolín nebo Polepy – 1604 Sedlčany) byl jeden z nejznámějších českých rybníkářů. Vybudoval největší rybník v České Republice Rožmberk a vybudoval také další rybník na Třeboňsku Svět původně Nevděk

Bezdrev Bezdrev je druhým největší rybník nejen v Jihočeském kraji ale i v celé České republice, produkcí ryb však zaujímá místo první.Je největším rybníkem v okrese České Budějovice. Leží 4 km západně od Hluboké nad Vltavou mezi silnicemi z Českých Budějovic do Vodňan a do Týna nad Vltavou nedaleko od zámečku Ohrada.

Nesyt Nesyt  je největší rybník v Jihomoravském kraji a na Moravě vůbec a sedmý největší v Česku. Nachází se u Sedlece. Jde o jeden z Lednických rybníků. Vodní plocha má rozlohu 288 - 306 ha (296 ha). Dosahuje maximální hloubky 5,5 m a objem činí 4,7 mil. m³. Leží v nadmořské výšce 175 m.

Dehtář Dehtář je sedmý největší rybník v Jihočeském kraji a desátý v celé České republice. Je to třetí největší rybník v okrese České Budějovice. Nachází se 15 km na západ od Českých Budějovic, na území obce Žabovřesky. Vodní plocha má rozlohu 246 ha. Zemní hráz je dlouhá 234 m a vysoká 10 m. Objem vody je 6,5 mil. m³. Největší hloubka je 6,0 m. Leží v nadmořské výšce 406 m.

Ryby v česku Amur bílý - pochází z Číny. K nám byl dovezen v r. 1961. Obývá střední a dolní úseky řek, přizpůsobil se i podmínkám v rybnících.Průměrná váha lovených amurů 2-4 kg. Kapr obecný - nejvýznamnější ryba našeho rybníkářství.Nemá dobu hájení. Průměrná váha lovených kaprů je 2 kg. Lín obecný – vyskytuje se v pomalu tekoucích vodách i stojatých vodách. Průměrná váha lovených línů mezi 0,25 - 0,40 kg.