Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AFFIRMATIVE, QUESTION, NEGATIVE
Advertisements

Sloveso BÝT – minulý čas
VYJÁDŘENÍ BUDOUCNOSTI POMOCÍ WILL Anglický jazyk VY_32_INOVACE_022 – 2
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Sloveso BÝT – přítomný čas
Modální slovesa a jejich opisné tvary
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.18 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 18 Název materiálu:Can Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová Budoucí čas- Future tense.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
PRESENT SIMPLE PRESENT CONTINUOUS
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Osobní zájmena Subjective pronouns ANOTACE Šablona:ICT AJ osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí.
Tázací dovětky- Question Tags
Present continous- Přítomný čas průběhový Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
REVISION of U5, U6 AJ - 5. třída VY_32_Inovace/9_ května 2012 Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Trpný rod- The Passive.
VY_32_INOVACE_05_PRESENT SIMPLE Anotace Prezentace sloužící k výkladu a procvičení přítomného času prostého, tvoření otázek, záporu a překlad jednoduchého.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Present perfect Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_08 Název materiálu: Modální slovesa – gramatická cvičení Tematická oblast: Angličtina 2. ročník – strojírenské.
Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_59.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách oznamovacích, slovní zásobu tematického okruhu volný.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují tvoření otázek v přítomném čase prostém. Procvičují si slovní zásobu tematického okruhu volný čas. Tvoří.
ANOTACE Prezentace s výkladem a úkoly na použití některých způsobových sloves v anglickém jazyce. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy písemně,
PRESENT PERFECT QUESTION_15 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
PRESENT SIMPLE 5. třída Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
VY_32_INOVACE_06_PRESENT CONTINUOUS Anotace Prezentace k výkladu a procvičení přítomného času průběhového Autor Mgr. Jana Hrbková Jazyk english Očekávaný.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_58.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Časové věty Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Future – going to Budoucí čas – vyjádřený pomocí vazby „going to“
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49.
Test pro 9.ročník Autorem materiálu, pokud není uvdeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
PRESENT SIMPLE AFFIRMATIVE_05 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
PRESENT CONTINUOUS QUESTION_14 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
FUTURE SIMPLE QUESTION_16 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
V angličtině vlastně neexistuje něco jako 'budoucí čas', je jen několik způsobů vyjádření budoucnosti. Dnes se podíváme na budoucí čas tvořený pomocí slovesa.
PRESENT CONTINUOUS NEGATIVE_10 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
FUTURE SIMPLE NEGATIVE_12 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
VY_32_INOVACE_52 VERB TO HAVE GOT NEGATIVE.
Present continuous - negative Anglický jazyk VY_32_INOVACE_369, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném.
Minulý čas Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
WILL FOR FUTURE Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku a slouží k výkladu a základnímu procvičení tvorby budoucího času pomocí pomocného slovesa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_18.
Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_24 Téma: Budoucí čas - výklad Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_15.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
VY_32_Inovace_ Future simple Project 3
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Způsobová slovesa-budoucnost (9.ročník)
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
ANJ_Verbs TO BE PAST_02 Mgr. Filip Soviš
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_64
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné AUTOR. Mgr
ANJ_Verbs TO BE PRESENT_01 Mgr. Filip Soviš
Past simple – minulý čas prostý
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století Registrační číslo projektu ◦ CZ.1.07/1.4.00/ Název materiálu ◦ Budoucí čas způsobových sloves - can Kód materiálu ◦ VY_32_INOVACE_A1116 Autor ◦ Mgr. Ivana Kocurová Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.

Anotace Žáci se seznámí s tvořením budoucího času u slovesa „can“, procvičí si učivo v jednoduchých cvičeních. Datum Očekávaný výstup Produktivní řečové dovednosti: žák písemně, gramaticky správně tvoří a obměňuje jednoduché věty a krátké texty. Speciální vzdělávací potřebyžádné Klíčová slovawill be able, affirmative, negative, question Druh učebního materiáluPrezentace Power Point Druh interaktivitykombinovaná Cílová skupinažák Stupeň a typ vzděláváníII. stupeň - základní Typická věková skupina12 – 15 let Ročníkosmý

Budoucí čas způsobových sloves can

Sloveso can vyjadřuje: 1. možnost (moci) He can go out tonight because he has done his homework. 2. schopnost (umět) I can speak English. He can play tennis.

Porovnej věty v obou sloupcích: Přítomný časBudoucí čas We can live on the Moon.We will be able to live on the Moon. He can go to London.He will be able to go to London. I can do that.I will be able to do that. She can get a job.She will be able to get a job.

Jak tvoří sloveso can budoucí čas? WILL BE ABLE TO ´LL BE ABLE TO Zkrácený tvar We will be able to go home. We´ll be able to go home.

Zápor He will be able to go home. He will not be able to go home. He´ll be able to go home. won´t be able to

Otázka They will be able to go. They´ll be able to go. Will they be able to go ?

Převeď věty do budoucího času. I can go to school. They can do it. We can have a rest. They can stay there. She can pass the exam. He can get up early. We can do our homework. I´ll be able to go to school. They´ll be able to do it. We ´ll be able to have a rest. They ´ll be able to stay there.. She ´ll be able to pass the exam. He ´ll be able to get up early. We ´ll be able to do our homework.

Převeď věty do záporu 1.I´ll be able to go to school. 2.They´ll be able to do it. 3.We´ll be able to have a rest. 4.They´ll be able to stay there. 5.She´ll be able to pass the exam. 6.He´ll be able to get up early. 7.We´ll be able to do our homework. 1.I won´t be able to go to school. 2.They won´t be able to do it. 3.We won´t be able to have a rest. 4.They won´t be able to stay there. 5.She won´t be able to pass the exam. 6.He won´t be able to get up early. 7.We won´t be able to do our homework.

Utvoř otázku 1. I´ll be able to go to school. Will you be able to go to school? 2. They´ll be able to do it. Will they be able to do it? 3. We´ll be able to have a rest. Will you be able to have a rest? 4. They´ll be able to stay there. Will they be able to stay there? 5. She´ll be able to pass the exam. Will she be able to pass the exam? 6. He´ll be able to get up early. Will he be able to get up early? 7.We´ll be able to do our homework. Will you be able to do your homework?