Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Trpný rod- The Passive.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Trpný rod- The Passive."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Trpný rod- The Passive

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Anotace  Tato prezentace má za úkol seznámit žáky se základními pravidly tvoření trpného rodu v přítomném čase.  Autor: Bc. Kateřina Najmanová  Jazyk: Angličtina  Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace  Datum vytvoření: únor 2012  Vzdělávací obor: cizí jazyk  Tematický okruh: produktivní řečové dovednosti  Očekávaný výstup: gramaticky správně tvoří a obměňuje věty a krátké texty  Speciální vzdělávací potřeby: žádné  Klíčová slova: trpný rod, otázka, zápor  Druh učebního materiálu: prezentace  Cílová skupina: žák  Stupeń a typ vzdělávání: základní vzdělávání- druhý stupeň  Typická věková skupina: 12-15 let  Ověřeno ve výuce: 27. února 2012

3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Trpný rod v přítomném čase  Jak se trpný rod tvoří?  Trpný rod tvoříme vždy pomocí slovesa BE a slovesa v minulém příčestí - koncovka -ed, nebo třetí tvar nepravidelných sloves  Trpný rod tvoříme vždy pomocí slovesa BE a slovesa v minulém příčestí - koncovka -ed, nebo třetí tvar nepravidelných sloves

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Věty  The book is written. Kniha je napsána.  The food is eaten. Jídlo je sněděno.  The window is opened. Okno je otevřené  Cars are broken. Auta jsou rozbitá.  Zkus vymyslet další věty!

5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Otázka a zápor  Trpný rod v otázce a záporu  Otázku a zápor tvoříme tak, jak se běžně tvoří otázka a zápor se slovesem být v různých časech. Není zde nic zvláštního:  When is it finished? Is anybody hurt? It is not done today. It is not written.

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Přelož:  Dveře jsou zavřené.  Jeho káva je vypitá.  Je knížka přečtená?  Židle není vyrobena ze dřeva.  Okno je vyrobeno ze skla.  Kde je dům postaven?

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Procvičuj: www.helpforenglish.cz www.grammar.cz


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není li uvedeno jinak, je Kateřina Najmanová Trpný rod- The Passive."

Podobné prezentace


Reklamy Google