ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Poddodávky ve stavebnictví
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Dokumentace o realizaci stavby
CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
MODELOVÁNÍ STAVEBNÍ VÝROBY
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Value Engineering a Risk Management v přípravě dopravních staveb Ing. František Benč, Ph.D. Zajištění kvality projektu při snížení.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Stavební zákon Autorizace
Řízení nákladů a ceny stavby
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Smluvní výtahy ve výstavbě Poptávka, nabídka, smlouva o dílo, plnění
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
COMPARATIVES, SUPERLATIVES, TIME EXPRESSIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zásady navrhování dopravních – železničních staveb
ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: SPECIFIKA ÚČTOVÁNÍ V JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH FORMÁCH PODNIKÁNÍ – VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST Vysoká.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Personální plán pro podnikatelský plán
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
REGRESNÍ ANALÝZA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Naklady a jejich členění
ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
INVESTORSKÁ ČINNOST Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Struktura podnikatelského plánu
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Schválením žádosti projekt nekončí
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Schválením žádosti projekt nekončí
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Staveniště a zařízení staveniště
Domovní elektrická instalace
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Cena stavebního objektu
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07./2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

VÝKONY VE STAVEBNICTVÍ (V MIL KČ BĚŽNÝCH CEN)

1. Předinvestiční fáze 2. Investiční fáze a. Investiční a realizační příprava b. Realizace stavby 3. Fáze užívání (provozní fáze) 4. Odstranění stavby STAVEBNÍ DÍLO, FÁZE VÝSTAVBY

Tato fáze začíná myšlenkou nebo podnětem k realizaci určitého záměru vč. výstavby potřebných staveb nutných k realizaci myšlenky a zpravidla končí pravomocným územním rozhodnutím na umístění stavby (staveb). Cílem je definovat účel a cíl projektu včetně zpracování potřebné dokumetace v takové podrobnosti, aby byla vyhovující ve fázi investiční. PŘEDINVESTIČNÍ FÁZE

Sběr informací, jejich analýza a vyhodnocování. Definování cílů, strategie projektu, odhady nákladů, způsob financování. Vyhledání vhodného pozemku. Studie proveditelnosti – u komerčních projektů se zjišťuje doba návratnosti a zhodnocení vložených prostředků. Dokumentace pro územní rozhodnutí, ÚR. Investiční rozhodnutí. PŘED INVESTIČNÍ FÁZE

Dokumentace pro stavební povolení. Dokumentace pro výběr zhotovitele. Uzavření SOD s dodavatelem. Definitivní stanovení financování stavby. Upřesňují se termíny výstavby. Dodavatel provádí předvýrobní přípravu – výběr subdodavatelů, optimalizace technologických procesů, plán jakosti. INVESTIČNÍ A REALIZAČNÍ PŘÍPRAVA

Časově začíná předáním a převzetím staveniště mezi investorem a zhotovitelem stavby a končí předáním a převzetím stavby, případně odstraněním vad a nedodělků. Z pohledu stavebního zákona končí vydáním kolaudačního rozhodnutí, popř. oznámením o užívání stavebnímu úřadu. INVESTIČNÍ FÁZE – REALIZACE STAVBY

Provádí se předvýrobní a výrobní příprava zhotovitele. Předává a přejímá se staveniště. Zpracovává se realizační (výrobní) dokumentace. Vybudovává se zařízení staveniště. Probíhá vlastní výstavba. Vede se stavební deník. Kontrolují se provedené práce. Probíhá fakturace v souladu se smlouvou. REALIZACE STAVBY

Probíhají kontrolní dny. Zajišťuje se fotodokumentace průběhu stavby. Evidují a řeší se vícepráce a méněpráce. Předává a přejímá se dílo (stavba). Odstraňují se případné vady a nedodělky. Vyhotovuje se dokumentace skutečného provedení stavby. Likviduje se zařízení staveniště a vyklizuje se celé staveniště. Žádá se o kolaudační souhlas, případně se oznamuje zahájení užívání stavby. REALIZACE STAVBY

Začíná zpravidla dnem, kdy stavební úřad užívání stavby povolil (kolaudační souhlas, oznámení o zahájení užívání stavby) a je ukončena fyzickou likvidací stavby (demolicí). FÁZE UŽÍVÁNÍ (PROVOZNÍ FÁZE)

Povolení stavebního úřadu s užíváním stavby je možno získat formou kolaudačního souhlasu nebo uplynutím lhůty po oznámení o zahájení užívání stavby. Odstranění vad a nedodělků, příp. záručních oprav. V závislosti na druhu stavby probíhá výběr nájemců, kupců apod. Nemovitost se vkládá do katastru nemovitostí. Uzavírají se smlouvy s dodavateli energií. Nemovitost se pojišťuje. Zpracovává se management údržby. Zpracovává se závěrečné vyhodnocení projektu. FÁZE UŽÍVÁNÍ (PROVOZNÍ FÁZE)

Předinvestiční fáze - zpracování záměrů, analýzy, studie proveditelnosti - výběrová řízení - technické či právní podklady - úkony související s povolováním staveb Investiční fáze - technický dozor investora (dozor nad prováděním díla, předání a převzetí díla, dozor nad kvalitou – povinný zakázek financovaných z veřejných rozpočtů) - zajišťuje vydání kolaudačního rozhodnutí - dohled nad odstraňováním závad z předávacího řízení ČINNOSTI INŽENÝRSKÉ ORGANIZACE