Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Advertisements

Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
ÚVOD DO VÝCHOVY MIMO VYUČOVÁNÍ
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Vysoké mýto.
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
Ředitelka školy: Mgr. Marie Filipcová
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Role asistenta v Montessori pedagogice
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
Rozmarýn.
Výchovné zaměstnání v období batolecím
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
Základní škola Lenešice
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Projekt dětská skupina MOTÝL
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Školní rok 2016/2017 Vedoucí školní družiny: Mgr. Igor Malík Ředitelka.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Září Školní řád  začátek vyučování  chování  omlouvání absencí (jednodenní nepřítomnost, vícedenní nepřítomnost  odhlašování obědů, provoz jídelny.
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Šablony OP VVV a podpora nadání
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Režim dne I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Osobnosti zážitkové pedagogiky
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Vítejte milí žáci/studenti!
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Vypracoval: Marcel Palát, Huni – PVA3
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice Ing. Hana Kadlecová, vedoucí ŠD Mgr. Ivana Šircová, Ph.D. koordinátorka ŠVP

Školní vzdělávací program školní družiny Cíle: Osobnostní a sociální rozvoj dětí Zdraví dětí a zdravý životní styl Obsah: Vyvážení a doplnění školní práce Fyzický pohyb a relaxace Podpora zájmů dětí

Co naleznou děti v naší družině Respektující jednání dospělých Příležitost vybrat si program a činnosti (část denního programu družiny organizovaná do bloků činností – děti se rozdělují podle zájmu o danou činnost nikoliv podle tříd) Dobré vztahy Klid Radost Pohodu

Přehled činností ŠD Odpočinkové činnosti Cíl: odstranit únavu. Klidové hry, klidné zájmové činnosti, poslech, četba podle vlastního výběru apod. Rekreační činnosti Cíl: relaxace žáků po soustředění ve vyučování, regenerace sil. Aktivní pohybové hry a spontánní činnosti Zájmové činnosti Cíl: seberealizace žáka, kompenzace možných školních neúspěchů a rozvoj jeho dovedností. Konkrétní aktivity, programy a projekty. Příprava na vyučování Cíl: prostor pro plnění školních povinností a motivace k vyučování. Vypracovávání domácích úkolů, zábavné procvičování učiva formou didaktických her apod.

Koncepce činností výchova výzvou a dobrodružstvím pobyt a výchova v přírodě environmentální výchova společná práce na zahradě venkovní sporty a hry setkávání se s mužským vzorem a vedením ve výchově různorodost činností výlety do okolí a výjezdy do přírody

Vycházky do okolí a do přírody Cíl: Žáci poznají okolí své školy a místa svého bydliště a budou mít příležitost jej prozkoumat. Získají vztah k místu, kde žijí. Obsah: objevování a pozorování zajímavých jevů v přírodě, aktivní zdolávání překážek na cestě terénem, orientace v prostoru Jak: pěšky a na vlastní oči, počasí na vlastní kůži, dobrodružně a fyzickou námahou

Pečujeme o životní prostředí Cíl: Žáci se seznámí s prvky a se vztahy ve svém životním prostředí. Budou se podílet na péči o své prostředí ve škole i v nejbližším okolí školy. Získají ohleduplný postoj ke zvířatům a rostlinám. Obsah: Péče o rostliny, třídění odpadu, seznamování se s domácími zvířaty, pozorování volně žijících zvířat v přírodě Jak: vlastní rukou, bezprostředním kontaktem a prožitkem k poznání

Venkovní sporty a hry Cíl: Žáci se aktivně zrekreují po vyučování. Rozvíjejí své pohybové a sociální dovednosti. Obsah: netradiční venkovní hry a sporty – indiánský lakros, honičky, hry s lanem, hry s míčem, výběhy terénem, dobrodružné hry. Jak: Vlastní silou, vlastníma nohama a rukama, zaujetím a radostí za každého počasí

Společná práce na zahradě Cíl: naučit se spolupráci, vážit si práce ostatních, zvládnout péči o rostliny, pochopit vliv přírody na pěstitelské úspěchy Obsah: příprava záhonu, výběr rostlin, péče o rostliny, následné zpracování a využití Jak: vlastníma rukama i hlavou

Různé zájmové činnosti Cíl: rozvoj fantazie, manuální zručnosti, spolupráce, příležitost k hledání a poznávání nových věcí Obsah: výtvarná činnost (papír, uhel, linorit, textil, keramika a další), dramatická činnost (např. návaznost na školní učivo), hudba (poslech, zpěv, hra, výroba nástrojů, tanec), zdravověda Jak: vlastníma rukama, nohama, celým tělem

Organizace školní družiny Pro koho: děti zaměstnaných rodičů, přednost mají mladší (pokud bude volná kapacita, budou se vybraných aktivit moci účastnit i děti, které družinu nenavštěvují). Školné: 1500,- Kč/pololetí Provoz: 12 – 17 hod. Vyzvedávání: konkrétní časy budou upřesněny na začátku školního roku, v rámci některých bloků aktivit nebude vyzvedávání možné, Ráno: školní klub, příchod od 7.00 do 7.15 hod.

Lidé ve školní družině Kapacita: dle počtu žáků v ZŠ – 75 dětí Vychovatelé: dle přidělených – 3 Oddělení: 3 po 25 dětech

Děkujeme za pozornost Děkujeme za pozornost

Školní klub Pro koho: Provoz zajišťuje: 1 lektor Kde: v knihovně školy žáci, kteří nenavštěvují školní družinu, žáci, kteří čekají na navazující kroužky, žáci, kteří chodí do družiny, ale rodiče si je potřebují vyzvednout dříve, než je v družině možné, apod., klub není určen pro veřejnost. Provoz zajišťuje: 1 lektor Kde: v knihovně školy Náplň: projekty na podporu čtenářství, stolní a společenské hry, ruční práce, pobyt na zahradě školy, příprava domácích úkolů apod. Příspěvek na provoz: 1000 Kč/pololetí nebo jednorázový poplatek za vstup Provoz: ráno od 7.00 (příchod do 7.15), odpoledne 13.00 – 15.00

Komunikace s rodiči Družina i školní klub budou mít svoji vlastní rubriku na internetových stránkách školy Samozřejmostí je aktivní e-mailová komunikace s rodiči i osobní kontakt či po domluvě možnost konzultace Uvítáme aktivní spolupráci s rodiči na programu i aktivitách v rámci družiny i školního klubu – Vaše nápady a iniciativa JSOU vítány!