Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rezervační systém AK Kladno
Advertisements

Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Vizuální Systém Fotbal
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
SmartPhone start - Apple iPhone
Pro registraci do informačního systému EKOLAMP klikněte na úvodní straně na odkaz „Zaregistrovat se“ v tabulce Přihlášení do systému.
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
Studijní informační systém (SIS)
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vkládání záznamů do databáze OBD
Hromadná korespondence
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
2OP381 Manažerská informatika 1
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Informační systémy na FHS UK
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
KM svaz stolního tenisu
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 8 snímků. Po všeobecném úvodu jsou na 2. snímku pokyny pro studenty. Vlastní práce je praktickým zpracováním.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Manuál pro editaci webu PCP
Zápis do studia na FF UHK
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Přihlášení uživatele do portálu
Návod k aplikaci pro vedoucí DoFE Instalace aplikace a kontrola aktivity systém Android Verze aktuální k
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Základní informace - Ovládání systému
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Transkript prezentace:

Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D. VŠKE NÁVOD PRO STUDENTY Elektronický výukový systém VŠKE pro podporu kombinované formy studia najdete na adrese: http://moodle.vske.cz Administrátor Moodle VŠKE Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D. nadezda.fasurova@vske.cz Tel. 543211506

Obsah Přístup do systému Moodle VŠKE 3 Podmínky využití programu 4 Jak se přihlásit 5 Registrace předmětů 6-7 Zobrazení kurzů 8 Chybná registrace 9 Struktura kurzů 10 Komunikační moduly 11 Zadání kontrolních prací 12 Odevzdání kontrolních prací 13-14 Úprava profilu uživatele 15 Všeobecné informace pro studenty 16 Jak se odhlásit 17

Přístup do systému Moodle VŠKE Přístup do systému Moodle VŠKE mají studenti kombinovaní a ISP. Heslo dostávají studenti od administrátorky Moodle. Pokud heslo zapomenete, můžete učinit dotaz administrátorce. Přístup hostů je do Moodle VŠKE zakázán. Studenti si registrují kurzy (předměty) svého ročníku sami.

Podmínky využití programu Program Moodle VŠKE je k dispozici pro studenty po celou dobu studia. Studenti jsou povinni si zaregistrovat svoje předměty hned na začátku semestru (studia). Studenti kombinovaného studia a ISP jsou povinni všechny vypracované práce odeslat v požadovaném termínu do programu Moodle, k jejich kontrole (rozhodnutí prorektora 2010). Všechny výukové materiály VŠKE vložené do Moodle VŠKE jsou chráněny autorským zákonem a nesmějí se dále šířit.

Jak se přihlásit do systému 2 kroky 1. Klikněte na: Přihlásit se 2. Vyplňte uživatelské jméno, heslo

Registrace předmětů 1 Registraci provedete po důkladném prohlédnutí struktury kurzů VŠKE. Registrování předmětů je podle oboru, ročníku a pracoviště (Brno, Liberec) a provádí se hned na začátku akademického roku. Nejprve kliknete na:předměty Otevře se vám celý přehled kurzů daného ročníku a oboru

Registrace předmětů 2 Po kliknutí na název předmětu, se vás systém zeptá, jestli chcete předmět zaregistrovat a pokud chcete, zvolíte:ano. Zkratky oborů: MvP=Management v podnikání, EPvP=Ekonomika a právo v podnikání ● Předměty specializace jsou zařazeny v daném oboru, v konkrétním ročníku, podle studijního plánu

Zobrazení vašich kurzů po registraci Po registraci předmětů daného ročníku budete mít připojen seznam Moje kurzy a přes tuto složku budete vstupovat pak do kurzů. →Zobrazuje se na levé liště. Pokud si nezaregistrujete vaše předměty podle studijního plánu, neuvidí vás vaši vyučující v sezna-mu studentů a nebudou vám přicházet aktuální novinky a zprávy.

Chybná registrace předmětů Odhlásit vás z kurzů může jen váš administrátor, pokud se tak stane, pošlete e-mail na adresu: nadezda.fasurova@vske.cz Po absolvování kurzů se studenti z kurzů neodhlašují Pokud má student uznán některý předmět, pak si tento předmět v Moodle neregistruje

Struktura kurzů Struktura kurzů je připravena tak, že pro studenty jsou uloženy do systému jednotlivé dokumenty pro studium, učební texty, dále zadání kontrolních nebo seminárních prací (kontrolovaná část výuky) a kontakt na učitele. Nastavení kurzů je tematické

Komunikace s vyučujícím Komunikace v Moodle je umožněna prostřednictvím zpráv přímo v Moodle, dále je umožněno odesílání zpráv z Moodle přímo na mail vyučujícího a nebo lze použít modul fórum, modul blog (tyto moduly-po dohodě s vyučujícím). Moodle si pamatuje zadané e-mailové adresy, při změně na studijním oddělení je nutno hlásit změnu i v Moodle. Vyučující má stejné možnosti komunikace se studenty, dále může vkládat novinky přímo kurzu, může používat kalendář s připomínkami termínů apod.

Zadání kontrolních prací Zadání od vyučujících jsou vložena jako dokument přímo v kurzu (*.pdf, *.doc, aj.) Vypracované práce je nutno odevzdat do systému ve stanoveném termínu (termín je buď pevně zadán, nebo je stanoven vyučujícím ve výuce) Vyučující připojí k vaší práci komentář, jestli je práce uznána, nebo je třeba ji doplnit či opravit

Odevzdání kontrolních prací 1 Použijete v levé liště odkaz Úkoly/ odevzdat soubor/ nahrát soubor Před nahráním souboru, si důkladně prohlédněte složky na soubory, mají označení pracoviště nebo příjmení vašeho učitele. Prací může být více než jedna (kontrolní, seminární, čísla prací…), tak aby jste vložili práci do správné složky. Název souboru by měl obsahovat vaše příjmení, nepoužívejte diakritiku (simek_makro.doc, *.xls, apod.) Pokud nahrajete chybný soubor, jde soubor znovu odevzdat, přičemž se smaže ten původní soubor Při problémech s odevzdáním souborů je nutno nejprve kontaktovat učitele Pokročilé odevzdávání souborů- umožňuje odeslat studentovi do Moodle soubor s poznámkami učitele k další opravě. (Jen některé kurzy).

Odevzdání kontrolních prací 2 1. Činnosti/Úkoly/ 2. Odevzdat soubor kontrolní práce/seminární práce 3. Vložit soubor-nahrát ze svého PC 1.

Úprava profilu uživatele Pokud studenti chtějí, mohou si doplnit svůj profil (např. foto, zájmy apod.) Důležité upozornění: neměňte pole:Město/obec, toto pole zde odpovídá pracovišti a ne adrese bydliště

Všeobecné informace pro studenty Moodle VŠKE obsahuje tyto složky: Blok Novinky, na hlavní stránce a pak přímo v každém kurzu Blok Hlavní menu, kde jsou hlavní informační dokumenty Seznam kontaktů na učitele Návody jak pracovat s Moodle Dokumenty pro kombinované studium (všeobecné informace, studijní plány, harmonogram akad. roku apod.)

Jak se odhlásit ze systému Klikněte na: Odhlásit se