Metodický výklad výzvy Mgr. Filip Týc. Obsah Aktivity Specifika výzvy Cílové skupiny Místo dopadu realizace Monitorovací indikátory 12. 8. 20152.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Advertisements

Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Metodický výklad výzvy
Metodický výklad výzvy
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora krajského akčního plánování
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Krajské akční plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Metodický výklad výzvy Mgr. Filip Týc

Obsah Aktivity Specifika výzvy Cílové skupiny Místo dopadu realizace Monitorovací indikátory

Specifický cíl: Zlepšení podmínek pro výuku spojenou s výzkumem a pro rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu a vývoje Cílem této výzvy je umožnit v jednotlivých krajích České republiky rozvoj inovačního prostředí s využitím Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky, případně její relevantní krajské přílohy (dále jen RIS3 strategie) a umožnit kvalitní řízení procesu entrepreneurial discovery

Podporované aktivity - povinné Základní tým – cílem aktivity je zajistit kapacitu a klíčové kompetence ke koordinaci a implementaci agendy RIS3 prostřednictvím výkonné jednotky, zajistit stabilizaci a postupný rozvoj této výkonné jednotky dle vývoje inovačního prostředí v kraji. Vzdělávání kraje – cílem aktivity je rozvíjet kompetence členů výkonné jednotky a Krajského RIS3 koordinátora a dále kompetence odborníků z partnerských organizací, kteří jsou zapojeni do rozvoje inovačního prostředí v kraji a do realizace strategických intervencí naplňujících RIS3 strategii v kraji a také pracovníků veřejné správy v kraji, kteří se podílejí na schvalování a implementaci krajské RIS3 strategie

Podporované aktivity - povinné Mapování – cílem aktivity je zmapovat a sledovat změny a vývoj inovačního prostředí v kraji, přizpůsobovat navrhované intervence a navrhovat nové intervence. Řízení projektu

Podporované aktivity - nepovinné Asistence – zajistí koncepční dohled při přípravě projektových záměrů strategických intervencí v kraji tak, aby byly v souladu se strategií RIS3 a projektové žádosti mohly být podány do relevantní výzvy vhodného programu na národní či evropské úrovni, případně byly připraveny k realizaci ze zdrojů identifikovaných jinde (např. místní rozpočty, apod.). Twinning – umožní prostřednictvím partnerské spolupráce s vybraným zahraničním partnerským subjektem detailní seznámení s aktivitami zkušené zahraniční rozvojové agentury/inovační agentury/agentury pro rozvoj podnikání a pomocí společných aktivit zajistí osvojení konkrétního podpůrného nástroje tak, aby mohl být využit v podmínkách daného kraje v ČR

Podporované aktivity - nepovinné Pilotní ověřování – umožní ověřit, zdali intervence/podpůrný nástroj a nastavení podmínek a pravidel bude funkční, včetně ověření rolí jednotlivých subjektů zapojených do realizace intervence/podpůrného nástroje a pilotně ověřit zájem cílové skupiny o intervenci/podpůrný nástroj. Propagace – slouží k posilování komunikace a marketingu inovačního systému nastavením místního modelu řízení marketingových a komunikačních aktivit, vydefinováním sdílené vize a ambicí, přípravou, realizací či aktualizací marketingové strategie a marketingového plánu inovačního systému regionu

Základní tým Skupina 1 – Základní tým Klíčové odborné role: - RIS3 manažer - RIS3 developer strategických projektů Podpůrné role: - RIS3 odborný asistent - RIS3 finanční manažer

Základní tým Skupina 2 – Odborní pracovníci kraje - Krajský RIS3 koordinátor - Finanční RIS3 koordinátor Skupina 3 – Klíčoví partneři v kraji zapojení do implementace RIS3 strategie - organizace a experti zapojení do tematických inovačních platforem a do krajské rady pro novace/konkurenceschopnost - představitelé samosprávy a relevantní úředníci kraje

Základní tým Skupina 4 – Uživatelé zapojení do implementace RIS3 strategie v kraji - aktivní účastníci inovačního prostředí v kraji (firmy, výzkumné a vývojové organizace, vzdělávací instituce, apod.) Skupina 5 – Klíčoví partneři na centrální úrovni - Úřad vlády ČR, především Národní RIS3 manažer, MŠMT, MPO a případně další relevantní ministerstva

Základní tým Klíčové aktivity a jejich předpoklady či požadavky na ně 1. Komplexní podpora rozvoje inovačního prostředí v kraji s využitím RIS3 strategie Povinnou činností Základního týmu je otevřená, strukturovaná a motivující komunikace a spolupráce s klíčovými partnery. Zajištění zpracování krajské RIS3 strategie a jejího Akčního plánu, včetně jejich aktualizací, a ve spolupráci s Krajským RIS3 koordinátorem také její projednání. Koordinace strategických intervencí a podpora získávání finančních zdrojů k jejich realizaci

Základní tým Klíčové aktivity a jejich předpoklady či požadavky na ně 2. Příprava strategických intervencí k implementaci akčního plánu RIS 3 strategie v kraji Podpora koncepční přípravy strategických intervencí naplňujících krajskou RIS3 strategii a její Akční plán

Základní tým Klíčové aktivity a jejich předpoklady či požadavky na ně 3. Komunikační a informační servis krajské RIS3 vůči strukturám národní RIS3 Povinnou činností Základního týmu a Krajského RIS3 koordinátora je zajistit z úrovně kraje informační a analytický servis, komunikaci a spolupráci s klíčovými partnery na národní úrovni, kteří jsou odpovědni za realizaci národní RIS3 strategie. Mapování intervencí pro účely monitoringu a vyhodnocení efektů realizovaných intervencí krajských RIS3 strategií

Složení SmAcc – odborní pracovníci kraje a Základní tým výkonné jednotky 1. Krajský RIS3 koordinátor SmAcc 2. Finanční koordinátor SmAcc na kraji 3. RIS3 manažer výkonné jednotky SmAcc 4. RIS3 developer strategických SmAcc 5. RIS3 odborný asistent 6. RIS3 finanční manažer výkonné jednotky

Splnění aktivity Krajská příloha RIS3 – aktualizovaná min. 1 x v průběhu projektu, která bude v souladu s Národní RIS 3; Krajský Akční plán RIS3 strategie – vyhodnocovaný a aktualizovaný v intervalu jednoho roku; Min. dvě jednání Krajské rady pro inovace/konkurenceschopnost v průběhu jednoho roku; Min. dvě inovační platformy a min. tři jednání v průběhu existence každé z nich;

Splnění aktivity Min. tři strategické intervence – projekty – koncepčně připravené k realizaci v průběhu realizace SmAcc. Zpráva krajské RIS 3 strategie – vždy k závěru čtvrtletí každého roku, a to do dvou měsíců od ukončení čtvrtletí; Zpráva o postupu realizace – 1x ročně (vždy podle stavu k datu daného roku)

Vzdělávání kraje Klíčové aktivity a jejich předpoklady či požadavky na ně 1.Rozvoj kompetencí členů výkonné jednotky RIS3 manažera - přímá vazba na kompetenční modely. 2.Rozvoj kompetencí klíčových partnerů v kraji zapojených do implementace RIS3 strategie – rozvoj relevantních kompetencí expertů Vzdělávací plán projektu SmAcc Kompetence budou rozvíjeny prostřednictvím různých vzdělávacích forem, a to jak skupinových (kurzy, semináře), tak individuálních (koučing a mentoring, e-learning, projektové učení, stáže mezi jednotlivými výkonnými jednotkami v krajích – obdoba twinningu, ale v rámci ČR, atd.)

Splnění aktivity Vzdělávací plán pro členy výkonné jednotky a odborné pracovníky kraje – 1x ročně zpracování vzdělávacího plánu, 1x ročně vyhodnocení plánu a zpráva o realizaci; Vzdělávací plán pro klíčové partnery – 1x ročně zpracování vzdělávacího plánu, 1x ročně vyhodnocení plánu a zpráva o realizaci; Zpráva o realizaci vzdělávacího plánu předkládá RIS3 manažer k seznámení Krajské radě pro inovace/konkurenceschopnost

Mapování 1.Mapování vývoje inovačního prostředí a fungování inovačního systému 2.Vyhodnocování efektů realizovaných intervencí krajských RIS3 3.Mapování pro účely identifikace potenciálních potřeb/projektů

Mapování Klíčové aktivity a jejich předpoklady či požadavky na ně a.Analýzy a studie inovačního systému, mapování technologických trendů, apod. (1) b.Interpretace klíčových poznatků z analytických zjištění hlavním stakeholderům inovačního systému v kraji – projednání na inovačních platformách, Krajské radě pro inovace/konkurenceschopnost. (1) c.Nastavení systému vyhodnocování – návrh vyhodnocení vždy na dva roky s každoroční aktualizací – hodnotící plán (2) d.Zpracování dílčích tematicky zaměřených analýz (3) e.Mapování potřeb, problémů a hledání konkrétních řešení, zejména v oblasti specializace krajských aktérů (3)

Splnění aktivity Počet zpracovaných studií a analýz, vč. studií a analýzy založených na průzkumech v terénu nebo online průzkumech; Počet zpracovaných studií a analýz, vč. studií a analýzy založené na průzkumech v terénu nebo online průzkumech, zakončené návrhem nových intervencí nebo doporučeními modifikace ke stávajícím intervencím; Zprávy vyhodnocující efekty realizovaných intervencí – zpráva 1x za dva roky a vyhodnocení účelově dle potřeby

Cílové skupiny Pracovníci veřejné správy v oblasti řízení a implementace VaVaI, Pracovníci výzkumných organizací a vysokých škol, Pracovníci zabývající se výzkumem v soukromém sektoru, Studenti VŠ, studenti VOŠ, žáci SŠ, ZŠ

Místo dopadu realizace Místo dopadu realizovaných aktivit je území kraje, v němž má sídlo žadatel. Aktivity projektu musí mít dopad vždy pouze na území kraje Výjimka Středočeský kraj se sídlem na území hl. m. Prahy. Dopad realizovaných aktivit bude na území Středočeského kraje

Monitorovací indikátory

Celkový počet účastníků ID: MJ: osoby Každá konkrétní osoba podpořená v rámci projektu se vykazuje pouze jednou. Ke každé zde vykázané osobě se vykazují také indikátory podle annexu č. 1 Nařízení č. 1304/2013 v kartě účastníka. Účastník se započítá ve chvíli, kdy splní minimální hranici bagatelní podpory

Počet podpořených osob zapojených do řízení a implementace politiky VaVaI ID: MJ: osoby Každá osoba se započítá tolikrát, kolik obdržela různých na sebe nenavazujících podpor

Počet nových nástrojů podpory VaVaI na regionální úrovni ID: MJ: produkty Tento indikátor má povinnost žadatel rozepsat do přílohy k ŽoP Přehled klíčových výstupů k naplnění indikátorů projektu ESF

Počet nových projektových záměrů připravených za podpory SmartAkcelerátoru ID: MJ: záměry

Počet organizací, jejichž pracovníci zvýšili svou kvalifikaci ve VaV, jeho řízení a oblastech souvisejících ID: MJ: organizace

Počet podpořených spoluprací ID: MJ: spolupráce Například pro aktivity Twinning, Asistence